chocolate chip cookies
Här är hennes recept
2 cups vetemjöl (ca 5 dl)
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
3/4 cup smält smör (ca 150 gram osmält)
1 cup brunt farinsocker (ca 2½dl)
½ cup socker (1 1/4 dl)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
3-4 dl hackad choklad
Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.
Smält smöret på låg värme (det ska inte koka!) och blanda det sedan med farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop (men rör inte för länge).
Blanda i den hackade chokladen.
Klicka ut kakdegen i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut klickarna ordentligt, de växer mycket i ugnen.
Grädda ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och flytta sedan över dem till ett ugnsgaller.