Two months later. Drygt

Jag har ju nytt jobb och hinner minsann aldrig blogga. Det kanske berodde på att jag inte riktigt hann komma in i bloggandet innan jag slutade det förra, eller hur man nu ska se det. I över två månader har jag varit lycklig skribent på banken. Och det är så mycket mer givande att jag knappt kan hitta ord. Otroligt skönt att arbeta med människor som har något i huvudet och ha en chef som inte är galen.

Imorgon går min överraskningsfest för Vickan av stapeln. Allt är fixat. Banderoll och tipsrunda har jag skrivit ut här på jobbet. Kakan bakades igår och Malin och jag slavade i köket och gjorde 48 muffins. Glitter, ballonger, serpentiner och ljus finns liksom sprit och annt kul. Jag tror att Viackan kommer att bli grymt förvånad. Eller, som Markus sa: "jag tror att jag kommer att få se en helt ny sida av V". Hehe. Ja, hon är inte van att tappa ansiktet.
I kväll ska jag ha en häng-på-soff-kväll med M. Exakt vad jag behöver efter en ganska stressig vecka: drink med Vickan i måndags, muffinsbak i tisdags, poker i onsdags och kakbak i går. Har inte haft tid att ta igen mig sen Budapest. Det börjar märkas nu; halsen är inte helt hundra och huvudet börjar så sakta dunka. Nä, nu har jag inte tid att bli sjuk. Alls. Det har jag iofs aldrig. Men inte nu. Inte en vecka för jul.

Tack och lov har jag fixat i princip alla julklappar. Två eller tre kvar bara. Faktiskt utmärkt att jobba så centralt kan få julklappsköp gjorda på lunchen. Och andra köp såklart. Sugen att shoppa? Jajmensan!

I onsdags ringde det på dörren kvart över sju på morgonen. Jag kunde inte för mitt liv komma på någon anledning att öppna. Det enda som skulle kunna ha varit angelägen skulle väl vara en eldsvåda "då kan jag hoppa ut genom ballkongen", tänkte jag. Det ringde igen. Nä, jag orkar inte. Inget kan vara viktigt. Ungar som vill lussa? (det var ju ändå luciamorgon) Tv-pejlare? Hursomhelst så masade jag mig inte ur sängen förrän vid tredje ringet och kollade genom kikhålet. Där stod M! Med kaffe och saffransbullar! Sällan har jag fått en sån överraskning! Söta kille!

På jobbet svimmade en av tärnorna vid uttåg. Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vint...DUNS!
Dramatik med ljusets drottning. Nu ska jag fira helg! Håll tummarna att jag inte blir sjuk.