en något oklar men rustig dag enligt holländska Metro.

DSC00487.JPG
en något oklar men rustig dag enligt holländska Metro.

Världens dyraste kaffekopp

Nej kanske inte riktigt men nästan. Ok, för några månader sen beklagade jag mig över Coffee cup här i Gallerian. För ett tag sedan blev CC Espressohouse och förväntningarna var skyhöga, i ungefär 30 sekunder. Tills jag insåg att allt kostade hur mycket som helst. Följaktligen har jag aldrig handlat där. Men i dag gick kollegan Göran och jag ner för att lyxa. En vanlig kaffe, tack. En stor. Tjugonio kronor! 29! För kaffe. Och givetvis fick jag dubbla pappmuggar utan att märka det förrän jag satt nedsjunken i soffan i fikarummet.

Här är en annan kaffe, som kostade noll kronor efter den delikata lunchen på Bee's Fast Food på Malmskillnadsgatan.



Trots att kaffet smakade som jag förväntar mig att maskinkaffe smakade på 70-talet så var upplevelsen mycket mer fullkomlig än efter Espressohouse. Man kanske skulle låta sig luras att tro att kakan är en hallongrotta. Men åh nej, det är en syltkrans. Stor skillnad.


Himmelskt drama

kl 11:00                  kl 16:30
  

Utanför mitt fönster på redaktionen händer det grejer.

Brunett igen



Härligt. Jag saknar inte det röda eller utväxten.

070725

Nu har jag färgat bort mitt röda rufs, till förmån för en toning i mörkbrunt. Eller mellanbrun var det förresten. Så skönt! Och på onsdag (om en hel vecka) ska jag klippa mig på Hårgänget. Jag slapp till min stora glädje avfärgning. Tjejen som hjälpte mig på Åhléns city tyckte att mina röda lockar var så ljusa att det räckte att bara köra en färg över. Tur att jag frågade henne, för det gick alldeles utmärkt.

Hade en nära gråten-kväll i går. Gick liksom och var helt nedsänkt och så fort något gick fel tittade några tårar fram. Men lyckades i alla fall sortera lite mer i garderoben, bära upp lite grejer på vinden, få bort ytterligare ett par kartonger ut vägen och så läsa lite mer ur Alkemisten. Den är lite präktig men väldigt finstämd och med många fina reflektioner, här är en: 
"Varför måste jag lyssna till mitt hjärta?"
"Därför att du aldrig kommer att lyckas tysta det. Ovh även om du låtsas att du inte hör vad det säger kommer det alltid att finnas där i ditt brösta och tala om för dig vad du anser om världen och livet"



 


En sak slog mig nu

Jag funkar inte så bra om jag inte får läsa. Det har jag inte fått gjort under semestern. Det är tråkigt. Nu tar jag igen svunnen lästid på Tunnelbanan (med stort T minsann). Något gott kom det allt av fotstukningen. Tunnelbanevägen till jobbet har förlängts med en station sedan flytten så nu tar det hela åtta minuter. Jag läser Alkemisten och är lite kär. I livet.

070724

Nej nu är det dags för ett seriöst nytt tag. I dag fick min stukade fot ta plats i de vita gummistövlarna som jag köpte före semestern. Premiärtur i stövlarna. Det visade sig att en lindad fot i gummistövlar nästan är en helad fot. Jag haltade knappt när jag tog hissen ner och korsade Brunkebergstorg för att äta lunch med Camilla. Men tyvärr tror jag inte att jag vågar varken cykla, springa eller gå långpromenad än. Hjälp, jag kommer inte att våga äta på två veckor.

Nu till mitt andra bekymmer. Mitt hår. För några månader färgade jag mitt hår rebelliskt rött. Sen dess har det växt oxh växt oxh rötterna i min naturliga bruna färg är nu längre än lämpligt. Och längre ändå. Något måste göras! Ska jag avfärga? Googlar lite avfärgning och läser skräckhistorier om håravfall och hemska resultat, men några solskensberättelser däremellan. Sen måste det läggas på en toning på. En brun. Jag känner mig aningens förvirrad eftersom jag INTE VET. Suck. Men före helgen ska håret vara fixat. För då åker Johanna och jag till Amsterdam. Vi ska glassa runt i fina kläder och dricka snygga drinkar. Ja, allmänt snygga ska vi vara. Har bara inte pratat med Johanna på hundra år. Kanske är dags.

070723

I dag är dagen då jag är tillbaka från min semester. Min enveckassemester. Åh vad jag känner mig utvilad. Och åh, vilken fin vecka jag har haft, med bara slappande och härlighet. Det vill jag i alla fall kunna säga. Men. Min enveckassemester har gått åt till följande:
Fredag kväll: Fredells ensam. Vilse i ett maffigt byggvaruhus, kånkande på långa grejer typ en planka, en bit golv, ett järnhörn (?) och så 10 liter gipsputs då förstås. Taxin var snäll nog att hjälpa till så att jag kom hem med allt.
Lördag: Ännu ett besök på Fredells. Denna gång med killen. 10 liter takfärg, tio liter väggfärg, 25 liter puts, 5 liter spackel och diverse nödvändiga verktyg. Hem och tejpa och måla ett lager. På kvällen fick jag gå på grillfest i Enskede med Johanna. Trevligt så det förslog. Cyklade till Pet Sounds och mötte kille, Martin, Chritsian och hans tjej. Lyckad kväll och ett fint inslag i min enveckassemester.
Söndag: Uppe med tuppen. Måla vägg, måla tak, måla vägg, måla tak.
Måndag: Måla vägg, bort med täckpapp, städa, städa städa, spackla. Heja på flyttgubbarna. Vara glad åt lägenheten.
Tisdag: plocka, plocka, plocka, plocka, dejt med Malin. plocka lite till.
Onsdag: Spackla lite mer. Lunch med Emma och Noah på Därmed Pasta slipa, slipa. Hälsa på våra nya sängar. Hej då 105. Hej hej 160! Middag: tonfisklasagne.
Torsdag: Tur till Måleributiken Alvik, sen måla, måla, måla. Rester till middag.
Fredag: Måla lite mer. Mycket, mycket fint. Turkos vägg i köket. Middag på Bishop Arms med Jesper och Martin. Sen ett parti bowling. Härligt.
Lördag: En galen tur till Ikea. Galen, galen. Garderober som med nöd och näppe fick plats i bilen. Hem och montera, samt iordningställa kök. Fiiiiiint! Pizza till middag för andra gången.
Söndag: Fixa garderober, hänga in lite kläder. Äntligen! Danspass på Sats med Vickan. Vrickade foten!! MIddag på Indian Garden med Jesper. Jacks, Martin och Mattias. Glass hos oss som efterrrätt.

...ja, och nu sitter jag här på jobbet med en lindad fot på några uppallade kartonger.

Mmmmm....Montis!


Den här får sätta punkt för min arbetsvecka. En kula kokosglass och en kula jordgubb. Helt ofantligt god. Nu ska jag läsa Expressens bilaga om Victoria innan jag går hem för dagen och har semester. Då blir det till att kasta sig ut i regnet och åka till Fredells för att köpa golvspill till hålet där väggen satt. Expressens vanliga fredagsbilaga har för övrigt rubriken Sanningen om brösten. Hur lågt kan man gå? Jag köpte ett par vita gummistövlar på lunchen som givetvis också måste med hem. Undrar om jag vågar använda dem. Är inte helt hundra på dem än. Vill helst att killen ska se innan jag tarbort prislapparna. Det blev ett par Viking.

Dagens roligaste

En av mina kollegor har precis köpt en bil och ringde If för att beställa försäkring.

- Kommer du att låna ut bilen till någon under de närmaste 25 åren?, frågade damen på andra sidan linjen, med stort allvar i rösten.

070712

Jag glömmer bort att min semester börjar i morgon klockan fem. Och trots att jag beklagat mig över att det blir mycket fix och plock så kvarstår ju det fantastiska faktumet att jag kommer att vara ledig.

I dag har jag jobbat ungefär såhär mycket:









alltså ingenting. Men jag sprang fem kilometer före lunch och skrev ett kapitel på en bok som kollegan och jag skämtade om att vi ska skriva. Efter jobbet, alltså om 38 minuter, hojar jag till Beyond Retro och ser om en fantastisk lila klänning finns kvar. Hoppas!


Ibland blir man så trött

... på folk som bara inte fattar. Läste ett blogginlägg om märket Big i Beautiful. Bloggskrivarens åsikt var lite who are they kidding, liksom. Åh måste människor vara så korkade? Hur kan man slänga ur sig en sån grej. När man kikar omkring bland bloggar så finns det ett överflöd av "snygga tjejer som vill visa upp sig". De bara måste få posa och visa sina små outfitts. Fine! Gör det! Ta en perfekt bild varje dag. Publicera för guds skull inte något där håret står på ända eller sminket inte ligger där det ska. Lev i en liten klubb för inbördes beundran med kommentarer som "åh, du är så snygg!"! Absolut. Men kom inte och tro att det berättigar till tyckande om vilket typ av utseende som är rätt och fel. Ha åsikter om kläder, men snälla, snälla, snälla, kom inte och berätta för andra vilken kroppsyp som är ok eller inte. Who are they kidding?

Middag igår.

DSC00331.JPG 

Nu vet jag

Haha! Jag har kommit på varför bilderna inte publicerades. Ibland är jag rätt dum. Men nu ska här publiceras bilder så att det står härliga till. Men då får jag sluta lämna mobilen hemma. Där är den nu, nämligen.

Ballonger

... när jag var liten var en av min favoritböcker Lille-Nalles ballongfärd. Där Lill-Nalle fick hålla i en bukett med ballonger som fick honom att lyfta. Han flög över hav och land och visste inte hur han skulle komma ner. Det blev mörkt, han flög vidare och grät för han var så långt hemifrån. Men så till slut kom en snäll fågel och stack hål på ballongerna, en efter en, så att han sakcta seglade mot marken och återsåg sina nalle-kompisar.

Titta vad jag hittade!


Åh, jag får tårar i ögonen av denna fina saga!

Här är en annan ballongfärd

The perfect kofta is hard to find.

Jag behöver verkligen en ny kofta. Min vita har kommit bort och min svarta är noppig och trist.

OCH VARFÖR VARFÖR VARFÖR KAN JAG INTE MMS:A BLOGGEN? JAG GÖR ALLT RÄTT!

It's Tuesday afternoon

Nu ska jag jobba i tre och en halv dagar till. Sedan är det semester. Räknas det som semester när en vägg ska rivas, andra ska målas, saker ska flyttas och läggas på plats? Ja, tyvärr. Nu har jag äntligen fått klarttecken att riva den dära väggen. Det har inneburit en uppritad skiss av lägenheten som smögs in i et brevinkast igår och dessutom mycket googlande och ytterligare telefonsamtal. Men nu är det grönt ljus. På fredag "kommer xxx och river väggen sen kommer Ms brorsa som är arbetslös och kan ställa upp och köra allt skräp. Sen kommer yyy och fixar till hålet" . Så lät det när killens kompis planerad väggraseringen. Härligt med kompisar som har kontakter. Han har styrt upp hela väggeländet åt oss.

Åt lunch på kykogården vid Östermalm i dag, med MG. Maten kom från Östermalmshallen och Beirut Café. En ljuvlig mezetallrik. Mycket gott.

I går från jobbet promenerade jag till Söder och hann till Beyond Retro innan stängningsdags. Åh gud vad mycket fint! Hittade inget på de sjutton minuter jag hade på mig, men jag ska dit så snart jag kan för att lusläsa hela sortimentet. Nu önskar jag mig ett jobb där dessa kläder får plats. När jag sitter här på banken lämpar sig inte alla kreationer. Inte ska man välja jobb efter outfit, men ibland måste man tänka på i vilken tillvaro man vill tillbringa sin tid. Och ibland känns inte det här kontoret som it. 

Det
här är för galet för att kunna hända i Sverige 2007.



Utläst

          
Samtliga omslag: Norstedts förlag

I fredags avlutade jag äntligen den sista boken i trilogin Millennium av Stieg Larsson. Jag har aldrig varit någon deckarmänniska men dessa slukades med hull och hår. Tre helt olika böcker fast med en gemensam historia. Stieg för mig är först av allt en gedigen researcher som lyckas koka ihop en fantastisk men otrolig historia. Jag har njutit i princip hela vägen. Med detta sagt måste jag ändå slänga in ett par braskisar: jag kan bara inte komma i fårn att bokens Mikael Blomkvist egentligen är författarens våta dröm; en superduktig journalist so är grävande och aldrig lämnar några trådar olösta. Han är ensamstående och har en dotter som bor med sin mamma. Dottern är mesta med i första boken, och återkommer inte alls i tredje (eventuellt i andra, kommer inte i håg exakt). MIkael är en frånvarande pappa men lyckas komma undan med det. När han träffar sin dotter är de ändå bra polare och mamman rynkar på näsan men det är ändå ok. Mikael Blomkvist kan inte göra några fel. Och gör han det så ligger en "ja se den där Blomkvist"-attityd bland bokens karakterer. Folk tycker illa om honom, men det är nästa ofelbart the bad-guys. Låt oss fortsätta med hans perfekt tillvaro. Jo, han ju en återkommande älskarinna: Erika Berger. Erika i sin tur har en man, Greger, som är helt förstående och förlåtande inför det faktum att hans fru sexuella umgänge med Den Perfekte Mikael måste fortsätta. Det är inte ens en nagel i ögat i deras äktenskap. I första boken har Mikael sex med dels Erika, dels med en äldre kvinna som bor på ön han tillbringar större delen av boken. Hpn formligen slänger sig vid hans fötter. Och han säger absolut inte nej. Sen stiger Lisbeth Salander in i bilden och även hon, den skygga, konstiga, unga tjejen faktiskt ber om sex med honom. Överlag så är det sällan, eller faktiskt aldrig så att Mikael själv frågar efter sex själv. Tjejerna är ofta rakt på sak och kastar sig över honom.

Kanske var det en poäng av Stieg. Kanske vill han visa kvinnors sexualitet på ett sätt som man inte är van vid. Men det känns oäkta. Och mer än ett inslag i könsdebatten känns just sexbiten som en mans våta dröm; att få vilken tjej som helst, i alla åldrar, att vilja ligga med honom. Och att också kunna göra det villkorslöst. Utan att ha dåligt samvete eller att någon vill något mer.

Sen kan faktiskt Stiegs språk lämna en del att önska. Jag funderar på om den inte är färdigredigerad eller korrläst. Kanske ingen vågade röra om och ta bort i en död mans verk.... Men böckerna är häftiga och uppfriskande då de vimlar av starka kvinnar som får bryta normer och sätta sig på sina, ofta manliga, chefer. Och, som sagt, spänningen, de grundliga och smarta berättelserna är ytterliga själ att inte missa Millennium-triologin.

Riktigt synd att det inte blir fler böcker av Stieg Larsson. Man kan inte annat att säga att världen har berövats ett gäng lysnade litterära verk som aldrig fick se dagens ljus.

Min dröm om dagar av lättja

Tänk om jag kunde få ta det lite lugnt. Ha några dagar av tristess och lättja på landet. Få baka kakor och bullar och bröd dagarna i ända, läsa sköna böcker, lyssna på dålig radio, springa och promenera i regnet, äta god mat. Jag vill pyssla och dona utan rim och reson och mening och mål. Ta ett bad och skrubba fötter och lägga ansiktsmask. Smörja in kroppen med en härligt doftande lotion och andra krämer för fötter och händer. Måla naglarna kanske. Ja, varför inte? Och mysa med en film. Utan att tänka att det står en lägenhet någonstans som behöver målas, fixas, donas. För att inte tala om en annan lägenhet, som ser ut som sju svåra; tusen kartonger tornar sig. De få saker som inte är nedpackade befinner sig lite varstans och absolut inte där de ska. Inte ens några cykelnycklar kunde jag finna i röran i morse och var tvungen att tunnelbana till jobbet.

En stuga, en stuga - mitt kungarike för en stuga. Och lite mer tid, tack.

Your call is up

telefonkö är den lägsta formen av varande. Aldrig står tiden så still. Aldrig är man så beroende av den lilla rösten som upplyser en om att man fortfarande är placerad i kön. Eller den som säger "du har plats nummer _ i kön". Även om man har plats 27 väntar man ändå med spänning och lyssnar på 26 ...25...25...23...22...21...20...19...14 (woohoo)...14...12...9...8...7...6...4...3...2...1...1...1...1...1...1... Jag har suttit i alldeles för många telefonköer den senast tiden. Och alldeles speciellt många i dag. Ska försöka få tag i en hyrbil till imorgon. Det visar sig helt omöjligt, vilket jag borde ha förstått för länge sen. Och bokat bilen för länge sen. När jag till sist bestämde mig för att det inte kommer att bli en bil imorgon, utan på måndag så måste jag ringa runt och höra om det finns en bil på just måndag. Och så börjar karusellen om!

Ditt samtal är fortfarande placerat i kö. Men dröj kvar. Vi hjälper dig så fort vi kan

Nä, skulle inte tro det va!

Whyblue

Men! Jag har ju en ny fin lägenhet! Varför kan jag inte vara lite pigg och glad då? Jag är trött i ögonen. Och hela jag känner mig mjääääääää. Magen är uppblåst och jag har precis ätit en yogurtglass som de söta vännerna på avdelningen brevé höpte. Fick reda på att de är "gjorda av mossa eller alger eller nåt sånt". Det är spännande. Till på köpet satte jag i mig en halv chokladmuffin med nonstop (som Seveneleven till min stora glädje har börjat med) med killen. Den var ju egentligen ett sätt att få den slibbiga smaken från sushin som vi just hade intagit att vika hädan. Glä, vad äcklig den var. Laxen växer i munnen bara jag tänker på den. Ät inte på sushistället i Hornstull som ligger på samma sida som Friskis & Svettis och mittemot Seveneleven! Men hur som helst så är ordet som kan beskriva mig just nu obekväm. Så är jag nu. Helst skulle jag vilja träna hårt efter jobbet. Springa som tusan och svettas. Men nehej. Måla måste jag göra.


Det här vill jag ha:
image23

...då kanske jag skulle må lite bättre. Trevlig helg!


65 kvadramteter i Hornstull

Vi har köpt en lägenhet av två personer som tar sig själva och allt på ett stort allvar. Mycket intressant kvalitet. De är verkligen skitschyssta och lättpratade. Och inte så ofta hamnar man i samma rum som någon som man kan slängar ur sig floskler hej vilt - nästan ironiskt - och ingen nappar! Ungefär som att stå på Mosebacke uteservering och slänga ur sig, suckandes: Åh, Stockholm. Och komma undan. Eller snarare att ingen skulle fatta sarkasmen.  Åh, jag skulle vilja fånga deras sätt att prata och vara! Komma i håg repliker och kommentarer. För att kunna använda till min bok som ska skrivas en dag.

Men ännu viktigare i denna stunden: vi äger en nu den allra finaste lägenheten vid Hornstull.

Badankor på världsomsegling

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=464768&in_page_id=1770

Ibland blir man bara så glad av nyheter. Bättre än såhär blir det inte!

Oh strawberries

Nu har jag bestämt mig för vilken klänning jag vill ha på C:s bröllop. Den ska ha jordgubbar, och se ut såhär:



...alltså exakt en sån som Frida Öhrn i Oh Laura bär på deras skivomslag. Gudarna ska veta att jag inte har en aning om var man kan få tag i en dylik. Kanske i en liten butik på Söder? Kanske på NK? Kanske inte i detta land? Om den finns på HM måste jag skära mig i handleden tyvärr.

Jordgubbar är ju för övrigt Sveriges största villfarelse. Bäret självt är ljuvligt - när det är moget och perfekt sött. Men, ärligt talat, hur ofta hittar man en perfekt jordgubbe? Ärligt?! Hur kan så många svenskar bara suckta efter jordgubben redan till midsommar? Då är den knappt är mogen. Nära nio miljoner svenskar "njuter" av Sverigegubbar som svider i munnen av all syra. Eller av utländska jordgubbar som smakar vatten.
Jordgubben är mer ett begrepp. En symbol för den svenska sommaren. Äter jag en svensk jordgubbe så måste det vara sommar nu. På samma sätt som att längtan till sommaren börjar så snart julskinkan är uppäten och granen utdansad, är längtan efter den första jordgubben så, så, så...utomordentligt svensk!

Jag tycker att jordgubbar är vackra och en jordgubbe av rätt sort och perfekt sötma är oslagbar. Precis som en perfekt mango, ananas, apelsin - eller annan frukt som inte alls gör sig omogen.

Kan inte jordgubbens betydelse för den svenska sommaren mattas av lite? Kan vi inte inse att den (liksom resten av sommaren faktiskt) ofta kommer lite senare. Själv ska jag bära min jordgubbsklänning (som jag ämnar hitta, om jag så ska leta med ljus och lykta!) den 11 augusti, då till och med de bästa jordgubbarna mognat: de jämtländska!

Por qué?

Jag försöker mms:a till bloggen. det går inte. Jag blir tokig.

Jag längtar hem

Mest för att springa runt Långholmen igen. Min runda i måndags gav mersmak. Jag önskar nästan att det skulle regna några droppar när jag knyter på mig jogginskorna igen.

I går packade jag ner vårt kök. Vad mat ska intagas på de närmsta dagarna är ett frågetecken. Kanske ur en pappkartong. Jag misstänker att jag ikväll kommer att även låta kastrullerna slukas av flyttkartonger från Bauhaus och då sitter vi verkligen i hämtmatträsket. Vi har varit duktiga packåsnor och fortsätter med bravur i kväll. På tisdag går flyttlasset och då ska kartonger vara fyllda och väggar målade (i nya lägenheten). Så det blir inte så mycket fritid att räkna med i dagarna.

Jag har pratat affärsidé med kollegan. Ohhhhh. Det är spännande, men hemligt.


Matters of the heart

Jag har en kille som jag är väldigt glad över. Han är söt, rolig, mysig, smart och så tycker han om mig! Han gör mig glad när jag är nere och förstår mig på ett sätt som jag inte trodde möjligt. Eller snarare: han är villig att lyssna och försöka begripa vad som snurrar i min hjärna. Och uppskattar att jag tänker och resonerar - och krånglar till grejer kors och tvärs. Efter 20 månader är jag mer kär än någonsin. Det är så häftigt att jag ibland inte vet vad jag ska ta mig till. Jag tycker att han är den bästa för mig och att jag är den bästa för honom! ♥

En dröm. En konstig.

Jag drömde om min danslärare. Hon på Sats. Hon hade pudellockar och hade precis fått besked att något som hon trodde var cancer inte var det. Min vän V var med också och var mycket bättre på allt. Jag tror att vi gick på ett pass och hon fick så mycket beröm. Det var även knäckerbröd inblandat. Och någon typ av försening. Till skolgympan! Och jag hittade inte mina skor tror jag.

Not much sense at all.

Ännu en lunch med solen som sällskap

Men i dag fick jag även sällskap av killens styvsyrra C, som snart ska stå brud. Jag fick precis reda på att killens ex kommer att närvara på bröllopet. Jag hyser verkligen inga agg, har ingen svartsjuka eller andra jobbiga känslor för henne. Bara en. Oidentifierbar. Som gör att bröllopet nu blev en smula mindre lockande och att magen ororar sig en aning. En smula, en aning. Det är allt, jag lovar. Men det räcker för att jag ska se till att vara mitt bästa och snyggaste jag den 11 augusti. Undrar om mitt nackkorta hår kan nå till midjan tills dess? Hoppas!

Men lunchen var ändå härlig. Vi åt i gröngräset utanför Rosenbad och ackompanjerades av vaktavlösningen med sina trumvirvlar och blåsinstrument. Fick även agera turistinformation när jag väntade på Operatrappan.

- Excuse me do you speaka english? (öststatsbrytning)
- yes
- are you from Stockholm?
- yes
- do you know  where is this Meedehlshaevsmuseum?
- it's right behind you. The orange buildning with the red markeeses.
- that one?
- yes
- the one over there?
- yes
- the orange?
- yes
- ok thanks
- you're welcome.


ja, jag älskar verkligen när jag får öva på engelskan på detta härligt utförliga sätt!

När alla andra har semester...

... ja då är det tomt på redaktionen. Fast helt solokvist är jag inte. Min kollega G och jag ska förgylla varandras juli  - med allt annat än jobb verkar det som. Nej, lite har jag att göra, men det jobbar jag raskt undan (om jag tar mig kragen vill säga...).

Killen och jag har njutit av en helg i Umeå. 60-årskalas med medelålders, vin och mat. Det var mysigt faktiskt. Båda svärföräldrar med respektive på plats. Lördagen vigdes åt kalas medan söndagen blev slappande vid poolen. Jag tog mig ett dopp igår och hade det toppen. När vi boardade flyget för att åka tillbaka till huvudstaden kändes det som en minisemester, så mycket avslappning som hanns med. Men nu ska jag fint jobba i två veckor till. Sen får jag en veckas ledighet. Resten ska jag ju ha i september. USA here I come! Vi har börja drömma oss bort på riktigt. Just nu kan ord inte beskriva hur mycket jag längtar.

Har precis kommit tillbaka från lunch, som intogs på Brunkebergstorg, med Stieg Larssons senaste (och sista) och naturligtvis rester från 60-årsfesten. Solen gassar därnere men nu är jag tillbaka till mitt svala hörn på redaktionen. En sist gång hos Florence hanns med före lunch. Sista gången för i vår. Vi börjar igen i augusti. Jag undrar verkligen hur jag mår. Kan någon berätta? Näe, jag känner mig faktiskt på topp. Allt är så himla kul och bra och jag kan inte göra annat än tacka samtalen med Florence för det. Konkret vet jag inte vad som hänt, men att jag fått ur mig något och välkomnat något annat är jag säker på. Ska bli spännande och se vad höstens terapi bjuder på. För givetvis finns mycket att jobba på. Jag kan fortfarande bli arg som ett bi och skälla ut en Lindex-expedit (i fredags). Varför? Tja, för att hon var helt ologisk och bakom flötet. Jag kan verkligen tända till ordentligt när människor inte är smarta och tänker som jag (ja, jag hörde formuleringen: jag är smart! Mycket medvetet skrivet). Jag kan också komma hem full och skälla ut M för att han inte har plockat undan sin läskburk (i onsdags) och sedan somna utan att fundera över att han kanske blev ledsen. Sen kan jag också bli ruskigt ledsen när V blir uppbjuden hej vilt på lindyn och jag får stå. Eller när  någon får mer uppmärksamhet än jag på jobbet. Eller, ja listan kan göras oändlig.

Nu måste jag dricka vatten! tror att jag fick solsting under minuterna på parkbänken.