Flamingo


flamingo

Min allra finaste födelsedagspresent hittills - flamingoörhängen. Det andra är gult och man kan nästan bara ha ett samtidigt. I love it. Tack killen!


torsdagstrött

Jag är baktagen. En kaka till jobbet i morgon. En tårta till kalaset på lördag. Härliga skapelser.  Att stå bland bunkar och slevar i kökshetta är verkligen right up my alley. I bland undrar jag inte om jag skulle ha trivts bättre som caféägare än journalist. Märk väl caféÄGARE, det skulle vara på mina villkor ochjag skulle jobba för mig själv. Har redan varit nog i hotell- och restaurangsvängen för att veta att the only way is not up, it's slavery och att den enda som tjänar pengar på ett sånt jobb är ägaren. Hans Larsson äger Hotell Zinensdamm, han har en gång sagt rakt utt "den enda som tjänar pengar här är jag.". Det är inte girigt det är smart. Lönerna är bara väldigt usla i branschen.

I morgon har Anneli och Daniel fest. Ska bli trevligt att se deras lya. Men Mattias och jag går nog och käkar först. Och firar den stora dagen. Min stora, stora dag. 31 - värt att fira med pompa och ståt.

Tog en lunch med Eva från Siftidningen i dag. Vi träffas inte så ofta men det är kul när det blir. Hon försöker få en bok utgiven. Tufft! Åt färsbiffar på Åhléns extrafina bistro på översta planet. De var fyllda med äckliga knutor av brosk eller nåt liknande snusk. Jag har faktiskt bara dåliga erfarenheter därifrån. Det ska vara så tjusigt, men håller inte riktigt.

Tänkte ta mig en dusch och mysa lite nu.

plock från veckan

Mycket på jobbet just nu, men stress gör mig effektiv och, ja, faktiskt lite gladare ibland. Lustigt. Lindy, yoga och box har jag hunnit med hittills i veckan. Allt var strålande skojigt. Lindyn är ju fantastiskt. Jag vill börja klä mig i 40-tals kläder och måla läpparna illröda och sedan svänga om. Man blir riktigt riktigt glad efter ett pass där. På yogan var det en annan instruktör, men han var också bra. Kändes mer träning denna gång och jag hoppas att det kommer att göra mig smidig och vig. Jag blir i alla fall härlig i hela kroppen efteråt.
"Det är omöjligt att inte gilla yoga", sa kollegan i dag. Jag håller med!

Snön ligger kvar och dekorerar stan. Det är kallt och skönt.

Jag håller på att planera för mitt kalas på lördag. Ska göra världens godaste tårta! Hoppas den blir bra, innehåller bl a vit chokladmousse och jordgubbar, marinerade i vaniljvodka! Vuxentårta

Min syrra har blivit diabetiker. Helt plötsligt. det började med att hon kände sig väldigt törstig över nyår och gick sedan till en optiker och kolalde synen, Eftersom den var så försämrad så frågade optikern "har du varit mycket törstig?" Sen blev det undersökning och hon har legat på sjukhuset i tre dagar. Det är ju egentligen ingen fara men jag blir ändå lite ledsen. Hon är ju så normal, finns inget som skulle kunna ha bidragit till detta. De kommer i alla fall hit på söndag och firar min 31 årsdag.

Gregor har skrivit ett brev till mig. Pappersbrev är det bästa som finns. Jag måste skriva tillbaka. Och han måste träfa sig en tjej. Jag har tyvärr ingen att skicka över till Edinburgh,

Och så - i går började Gilmore Girls i USA så jag laddade ner avsnittet nu i kväll. Alltså, nej, det är inte lika bra som tidigare säsonger, men jag hoppas att det är slutspurt nu och att det slutar som jag vill. det är klart att det gör förresten.

Jag tror att jag ska krypa till kojs och läsa siste biten i Män som hatar kvinnor.

saknad

Letar efter ett soffbord till min lya. Har hittat några goda kandidater på Blocket men jag kan inte bestämma mig. Dessutom saknar jag lägeneheten! Vill dit och se hur den har det.
Kvällen ska givetvis tillbringas på Chicago för lektion nummer två i Lindy hop. Sedan ska jag ta ett glas vin och snacka med Johanna. Hon och D verkar ha splittat igen. Jag visste inte att de hade något som gick att splitta på faktiskt. Det har hon ju dementerat. Jag tror på alla ord.

Beach 2007

Trots att det just blivit riktig vinter kan jag inte sluta tänka på baddräkt. Var i hela världen hittar man en snygg lite retro baddräkt? Baddräktsmarknaden är helt svältfödd. Det känns som om ingen velat kikat åt ett icke tvådelat badplagg sedan 1989. Men jag har gett mig den på att hitta en snygg i lite gammal stil. Ingen med 80-talsben. Ingen sportig speedo eller adidas. En vit, men inte genomskinlig skulle sitta fint.

Men jag hittar nästan ingen överhuvudtaget.

Ännu mer wonderland

Vi tog en fantastiskt vinterprommis i mörkret. Gnistrande härligt, snötäckta grenar, knarr under fötterna! Jag hittade tom en överbliven åklapp i parken som jag tog mig en tur på. Mys i hela kroppen.
Världen är vacker i kväll!

Winter wonderland

Jaaaaa! Snön började falla i går när Vickan och jag fikade på Waynes på Götgatan. Jag gick dit på barmark  och pulsade hem i snö! Ett par decimeter täcker nu vår fina huvudstad och det är så mysigt. Tyvärr saknar jag ett par rejäla vinterskor och jag funderar om jag har förstört mina grå stövletter under  dagens promenader i snöslask. Ja, det har slaskat på gatorna, som sig bör här i stan, men det verkar ändå som om snön blir kvar för minusgraderna ska fortsätta. Vore toppen om min födelsedag blir vit.

I dag har vi kikat på tre lägenheter. Ingen fantastisk. Kanske har jag inte kommit över förra veckans perfekta krypin. Kanske var jag inte på humör. Jag har känt mig lite blah. Men den första semlan är uppäten i alla fall.


Jag vill köpa en ny telefon. En som kan ta bilder.

lördagsmorgon har en dålig smak i munnen

Jag trodde klockan var närmare halv tolv, men den visade sig knappt vara tio. Lite seg och trött är jag, men kan inte sova. Det gamla vanliga helgfenomenet. Inte hjälps det av att jag är lite bakis,

En gammal bandkompis till M var i stan. Han har ju förresten flyttat hit med sin tjej. Hur som helst så firade han sin födelsedag på
El Cocodrilo. Inte det roligaste stället i stan. Maten var ok men servicen helt galen. Man blev lite full i skratt över hur förvirrade de var. Efter maten skulle vi gå till Ugglan, men det visade sig vara fullt. Det blev traditionsenligt Pet Sounds i stället. Vick & Mark slöt upp med sin närmaste; den vanliga högen. Mycket trevligt.
Sen blev det tal om efterfest. Jag är ju inte nachtspiel-människa för fem öre. När krogen stänger är det kudden som hägrar, men M var inte långt i från att bjuda alla till "oss" (jag bor ju faktiskt här nu).  Det blev dock inte så. Kanske var det min förskräckta  min.

I dag är Eva i stan och jag hoppas kunna stråla samman med henne!

Nu tänkte jag göra lite te, grönt kinesiskt.

chocolate chip cookies

... var en favorit när jag gick i gymnasiet. Jag bakade titt som tätt efter att ha bott i USA ett år (i McMinnville, OR). I dag hade vår praktikant med sig en sats hembakade ccc. Jag satte i mig två, men ska be om en tredje...

Här är hennes recept

2 cups vetemjöl (ca 5 dl)

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

3/4 cup smält smör (ca 150 gram osmält)

1 cup brunt farinsocker (ca 2½dl)

½ cup socker (1 1/4 dl)

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

3-4 dl hackad choklad

Sätt på ugnen på 175 grader.


Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

Smält smöret på låg värme (det ska inte koka!) och blanda det sedan med farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lätt och fluffigt.

Tillsätt mjölblandningen och rör ihop (men rör inte för länge).

Blanda i den hackade chokladen.

Klicka ut kakdegen i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut klickarna ordentligt, de växer mycket i ugnen.

Grädda ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och flytta sedan över dem till ett ugnsgaller.


Förändrade liv?

The Shins upptäckte jag, och en hel värld, i Garden State. Natalie Portmans "listen to this, it's gonna change your life" (typ) i ett väntrum fick mig att ladda ner New slang minuten jag kom hem från bion.

Andres Lokko har skrivit en kul krönika om det i SvD idag, Den ligger inte på nätet än, men:

Nyligen hamnade jag i en hiss med Natalie Portman. Det var ett ögonblick som jag drömt om sedan jag såg Garden State. Inget kunde vara ljuvligare än att få ta tag i hennes späda axlar, möta hennes storögda blick och äntligen få säga - nej skrika - de ord jag velat säga till henne så länge: "Natalie, jag hatar dig. Det är ditt förbannade fel att alla älskar The Shins. Om det finns någon rättvisa i världen kommer du att brinna i helvetet för dina lögner om hur The Shins kommer att förändra någons liv"


Roligt. Jag gillar dem ändå... men kanske ett uns mindre än tidigare

Storm

Killen och jag såg Storm igår. Jag har velat se den sen Filmfestivalen 2005 då biljetterna tog slut. Vet inte varför jag inte såg den på bio sen. Hur som blev jag imponerad. Jädrans uppfriskande med en svensk film som inte bygger på realistik (?) eller humor. Eva Röse var hur skön som helst i rollen som Lova, actionhjältinna/seriefigur. Otippade Jonas Karlsson i en djävulsk roll får också poäng.

Jag hoppas på en uppföljare eftersom många trådar hänger lösa.

Hello Saferide

Jag gillar verkligen Annika Norlin, aka Hello Saferide. Hennes texter är genialiskt enkla och går från högt till lågt, precis som ens egna tankar snurrar. De söta melodierna blir kronan på verket. Jag tycker musiken går rakt in och liksom inspirerar på något sätt. Texten till The Quiz är så jäkla träffsäker: 

There are things I need to know about you
I'm weak right now, so weak right now
There are things I need before I open this heart so I prepared a quiz for you:

Would you freaked out if I said I liked you?
Do you walk the line?
 is your IQ higher than the average
 and is it very much higher than mine?
...
Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?
Have you slept with any person I work with
is there anyone you rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of girlfriends
and are they prettier than me?
And if I fall, would you pick me up?

Mitt i prick.

sms

Jag fick precis ett sms som inte skulle till mig. En flicka i Gävle (jag kollade på hitta.se) frågade vilken tid jag skulle till gymmet. För två år sedan fick jag  hej vill du bli tillsammans med mig? /Matilda Stackars Matilda. Så plingade det till i hennes mobil, med hjärtat i halsgropen öppnade hon det som hon trodde var svars-sms och läste att hon skickat helt fel (men jag var väldigt trevlig och uppmuntrade henne att försöka igen). VIlken pärs, jag tror att jag hade varit tvungen att vänta ett par dagar innan jag vågade skicka till rätt person.

likt?

likt? 
Nokias senaste reklamkampanj. Någon som tycker att vi är lika skickade bilden till mig. Smickrande.

100 kronor fattigare

Jag är en sjukt dålig förlorare. I synnerhet när det kommer till saker som - poker! Det skulle givetvis inte få mig att sluta spela, men den ridå som går ner när fel kort kommer på bordet går inte att beskriva. Särskilt när man har potten som i en liten ask, så visar det sig att sista kortet ger motståndaren - i detta fallet Mark - en helt oväntad stege, som ingen ens förutsett, allra minst han själv. Jag var värd den potten - och Marks resterande marker. Några djupa andetag senare kunde jag dock komma till sans, men jag var på väg att fly fältet och sticka hem i all tjurskallighet. Det är väl en av mina styrkor; jag är inte långsint!

Min kille vann i går och ville ge mig vinsten när vi kom hem. Galning! Bara för att han är rik och jag fattig ska jag ju inte få hans pokerpengar. Han skulle bjuda på bowling och fika i helgen i stället. Inte mig emot.

Jenny ringde under spelet och jag ringde upp efter mitt förfall. Hon är osäker på pojken. Lät inte så bra faktiskt. Ska prata mer i dag. Kram Jenny! Du är The one.


Yoga, box och grattis

Idag vill jag gratta min fd kollega på hans 30-årsdag. Grattis! Han bjöd mig faktiskt på lunch när jag fyllde 30 i fjol. Nu kan jag inte göra det samma för honom, särskilt som vi inte har hörts alls, men ett sms har jag fått iväg.

Igår var jag på yoga och kände mig härlig, vilket resulterade i träningsvärk i dag. Jag är ju mycket för svettsporter och har väl aldrig riktigt kännt mig tränande om svetten inte pärlat i pannan. Och det var en märklig känsla att gåfrån gymmet utan att duscha. Men stämningen var skön och jag fattar vad som är tanken. Andas. Håll position. Känn kroppen. Andas! Jag kommer igen!

En tjej yogade bredvid och jag kände igen henne. Kom sedan på att vi gick spanska tillsammans i höstas. Liknande intressen, kanske? Efter yogan åkte jag "hem" - till M numera! - och vi förlorade budningen på Den Perfekta Lägenheten. Men näst högsta budet hade vi i alla fall. Vi skulle ju ha haft råd. Men den blev ju galet dyr. Nån måtta får det vara. Nu kollar vi vidare, men alla lägenheter har ett grått skimmer kring sig efter DPL. Suck. Jag hade redan börjat drömma mig in i alla vrår.

På lunchen i dag blev det box. kollegan kunde inte så jag gick själv och fick en annan tjej som "motståndare". Sen hände nåt skumt. Som aldrig hänt mig förut. Jag blev sjukt illamående i sista stund, alltså alldeles i slutet av passet. Trodde nästan att jag skulle kräkas. Men sen åt jag lunch och det gick över. Tror att det kan ha något att göra med mitt ingrepp i går, som jag väljer att inte prata om.

Sen satte jag på mig klänningen bakofram och upptäckte det först för ett tag sedan. Jaja. Jag har den snygga randiga klänningen. Mitt nyaste klädköp. 

Lindy man!

Lindy hop! Jag säger då det. Eller snarare: danskurser på äldre dar! jag säger då det. När jag gick i mellanstaidt hade vi bugg- och foxtrottkurs rätt ofta i skolan tror jag. Dessutom gick jag någong extern buggkurs på Abbe's dansskola (jag han stavade med apostrof s som alla andra i Östersund på den tiden: Wendela's, Dave's...). Jag minns killarna och tjejerna som stod uppraddae på olika sidor om klassrummet/salen och sen skulle det bjudas upp och lära sig grundsteg och byta partner och det var mysigt och spännande.

20 år senare är det liksom samma grej.
Salen var späckad i går. Fler tjejer än killar såklart men det gick bra änså. Jag var såklart en av de tjejer som inte fick någon partner i första vändan. Nåväl, vi var ju en femton stycken och det kändes inte som man blev bortvald på något sätt. Men ändå... Sen gick vi laget runt och provade grundstegen med och utan musik, försökte oss på en snurr och ja, sen var det slut. Jag är såld. Inte på dansen som sådan ännu, men på hela grejen! Lite skoj, lite socialt, lite moves... det är så sött med alla killar/män/gubbar (ja det  fanns alla sorters) som tappert försöker föra samtidigt som de räknar och kikar på fötterna. Det kan bara bli bättre!

Lägenheter, min och andra

Nu ligger jag i Ms soffa och myser. Har kånkat hit ett par kappsäckar, överlämnat en nyckel till trevliga Marielle som ska vara snäll mot min fina lägenhet i tre veckor. Hon verkade nöjd. Jag är nöjd. Vi har kikat på fyra helt ok lägenheter idag och en fantastisk. Den var redan vid visningen uppe i tre miljoner, så den lär nog hamna över vår budget. Men jäääääääklar vad fin den är. Ligger på St Paulsgatan.

M kom över efter mitt tråkutbrott i fredags. Han spelade ju poker vid Skanstull och gick inte ut med det gänget efteråt. Jag behövde lite sällis. I går gick jag en kort promenad och fikade med J. Efter den lilla flytten  går eftermiddag kom J över på middag hos M. Vi käkade och drack vin, portvin och drinkar. Sedan gick J & jag till Marie Laveau ett slag, Det var grymt länge sedan jag var där. Mon dieu vad mycket folk där var. Och av alla slag. Det var en konstig och salig blandning. Inget intressant att spana på kom vi överens om.

Det blåser sjukt mycket utanför fönstret just nu. Det snöade till och med när jag var ute förut. Tänk om det blir en riktig snöstorm i natt. Typiskt att om nu snön bestämmer sig för att komma just nu, så är det med vinande vind. Ett lugnt fint snöfall hade varit tusen gånger mysigare.

Men i morgon, i morgon börjar jag med Lindy hop på
Chicago.
J och hennes ex/dejt David ska också börja. Skoj! Let's swing!

sweet but oh so boring

Tänk att något som verkar så ljuvligt blir tråkigt och kryper i hela kroppen efter blott ett par timmar; the sweet joy of couch-potatoeing. Nu börjar väggarna komma allt närmare och negerbollarna lämna bitterljuv eftersmak. Som om jag inte redan ätit nog i går och idag. Egentligen behöver jag ju lite sofftid. Men buhu nu känner jag mig blähäig. Och inte har jag något annat att hitta på i kväll heller.

Bör nog gå en prommis om ett tag. Frisk luft är ju källan till mycket gott!

Back in town

Efter ett dygn i Nynäshamn är jag tillbaka i civilisationen. Badade i 5 gradigt vatten igår, sedan snabbt upp till bastun, Det var grymt! De hade också varma utomhusbad. Hur skönt som helst. Konferensdelen var också helt ok, men maten, bastun, doppet, frukosten och de sköna sängarna var nog bäst!

Är lite bakis idag så jag ska ta det lugnt med ett par kataloger och några gamla Gilmore Girls-avsnitt. Det blir aldrig fel!

I morgon flyttar jag till M på ett tag! För övrigt inga planer i helgen! Skönt men lite trist. Alla är borta också, vet inte vem jag ska leka med!

Just ja, jag håller på att göra hemma-pizza just nu. Degen är satt, det är bara att vänta, sen ska jag vända upp och ner på skafferiet för att hitta saker att  ha på. Kapris brukar vara gott. Funkar sambal oelek, tro?

kläder och en ode to my apartment

Lite senare idag åker vi ju på konferens. Jag har alltid så svårt att packa inför sånt här och tar alltid med mig - för lite! Vilket jag antar är ett omvänt problem. På något sätt har jag svårt att låte mig själv vara fåfäng, eller snarar eatt visa andra att jag är det. Vill inte komma med för mycket, byta kläder för ofta (alltså under den här typen av evenemang), sminka mig offentligt. Det är lite tråkigt att jag ska känna en sån spärr. Särskilt som jag faktiskt tycker att kläder är kul och smink likaså.

På tal om kläder kom
La Redoutes katalog i förrgår. Mysigt. Ser fram emot ett par timmar i dess sällskap i helgen. Annars verkar det bli en lugn kväll imorgon. Är bjuden på tjejmiddag till F, men måste eventuellt vara hemma och pyssla inför att min lägenhet ska stå som boning för någon annan än jag i 21 dagar.

Jag kommer att sakna mitt krypin; min svarta vägg i köket, min sköna soffa, mitt nya datorbord (som eg. är ett gammalt fint sminkbord), det mysiga skenet av lamporna, den gröna hallen, barbordet. Jag rensade ur en hel del i helgen vilket känns så skönt så. I love when I rensar, brukar ju inte vara så duktig på det!

Nu ska vi äta sushi-lunch, sen bär det av till Nynäshamn!

PS Min chef

Mittiveckancheckin

Nu börjar jag bli vän med mina blonda slingor. Inte bästis. Men vi har en bra relation numera. Jag har boxats idag på lunchen med kollegan. Vi körde på rätt bra. Ska bli kul att gå nästa gång.

Jag har varit upptagen med att skriva texter till nyhetsbrevet, vilket har varit skoj. Framför allt att skriva för kunder istället för personal.

Helgen var mycket händelserik. Jag tror aldrig jag har hunnit med så mycket olika saker utan att stressa. Bland annat så bowlade M och jag i söndags förmiddag. Grymt! Nu ska vi smygöva och sopa banan av de andra nästa gång. Hehe. Sosso hade födelsedagsfest i lördags, det var också rätt kul, men jag var inte på hundra-humör. Före festen kom V och M förbi på ett glas champagne till mig och killen. Champagne är aldrig fel, det var en överbliven flaska från nyår.

I helgen ska jag flytta in hos killen, i tre veckor. En tjej från Östersund ska hyra min lägenhet. Det ska bli intressant. Kommer vi ut det helskinnande kan det nog bli bra, det här. Vi har ju börjat kolla på lägenhet vilket känns spännande och lite pirrigt.

Igår såg jag
The Departed som förhandsfilm. Jag älskar verkligen filmfestival-kortet. Igår gick kön lång upp runt kvarteret där Skandia ligger. Helt galet. Men lite av tjusningen att gå på dessa filmer är ju att stå och småfrysa i en kö och trängas lite, för att sedan se till att man får en hyfsad plats i salongen. Medan jag köade så fixade M mackor från Sandys som vi åt inne på bion. Mysigt! Filmen var helt ok. Scorsese har gjort en remake (och förkortning?) av Hong Kong-triologin, som jag inte sett. Matt Damon, Leonardo di Caprio, Martin Sheen, Jack Nickolson och Mark Wahlberg ett hett - och väldigt manligt - team. Alla köar väl för att få arbeta med Scorsese. Men filmen var lite för lång, tycker jag. När jag var liten kunde man räkna med att filmer var en och en hal timme. Det var något slags princip. Gick filmer på tv kunde man få plats med två filmer på en 240 min videokassett (om man tryckte bort reklamen på TV3). Men nu, nu är det mer regel än undantag att de är två och en halv timme. De flesta större filmer jag sett den senaste toiden har varit över två timmar. Smalare filmer är ofta lite kortare.

Ikväll kanske jag kikar på Little children på datorn. Imorgon har vi konferens. På Nynäs Havsbad

Sluuuuta

Kan hon inte bara sluta pladdra? Tänk att att allt ska kommenteras alltid alltid alltid. Det bara babblas och babblas och babblas, dagarna i ända. Högt och vitt och brett. Jämt ska hon ha sista ordet och höras mest. Sen sitter hon bara och surfar istället för att jobba. Kan ingen se igenom henne? Inser fler än jag att hon faktiskt inte arbetar?

Jag blir alldeles trött!


nya kläder och mindre hår

Jag lämnade tillbaka den prickiga klänningen igår, liksom den rosa kjolen som var för stor. Istället hittade jag en snygg poloklänning med ränder i gult, brunt och svart och en annan klänning som fick mig att se ut som en Perrier-flaska (sa M). Hm, låter sådär. Men den är cool. 
Bra häng med J igår också. Lite mat, lite vin, lite klipp och massa snack. Skönt att prata med någon som fattar. Om det är någon som är på samma mentala nivå som jag så är det hon. Vi är båda lite smådeppiga och fragila för tillfället. Det bästa är att vi inte sitter och grottar ner oss i något slags surmulenhet utan jag går därifrån uppåt av allt snack.

Vissa fattar bara inte. Men det gör J. Kram på dej! Och tack för den fina frisyren!

Jag vill handla söta saker

Det finns så mycket fint och jag kan inte välja! Ska jag köpa härliga produkter som doftar choklad eller sockervadd på Eleven? Lite kläder på La Redoute? Eller bara gå lös i butikerna i Gallerian? Egentligen behöver jag ett par nya jeans. Ett par med smala ben, lagom ljus färg och inte strech. Än har jag inte hittat dem!

I kväll ska jag i alla fall bli klippt. Skö-önt!

No swimming

Skulle ju simma på lunchen, men i bassängen låg en liten dammsugsliknande maskin och gjorde sitt jobb. Jag vågade inte hoppa i. Tänk om en kabel skulle paja! Istället blev det bastu och sushi.

Nu skulle jag vilja måla naglarna (Nivea, Flex and strong wirh Bamboo - Mystic purple, nr 38) på arbetstid. Men det känns inte så passande.

The Royal Tenenbaums

... såg jag på bio när den kom 2001. Jag hade aldrig gått och hyrt den själv på dvd, men nu när V & J ville se den hängde jag på eftersom jag inte hade något annat för mig. Men jäklar, den var bättre än jag minns. Ärligheten i filmen är så befriande! Ben Stiller är ett geni i de flesta filmer och stjäl showen som pappan med sönerna i identiska röda träningsoveraller. Strålande är slutscenen när de bytts ut till svarta!

Den är faktiskt bättre än Life Aquatic på många sätt, framför allt eftersom man kan ta till sig det knäppa på nåt vis. I Life Aquatic blir det för mycket weirdness.

Wes Anderson och Owen Wilson fick väl manus för bästa manus, tror jag. Väl värda.

Jag orkar inte leka mer filmrecensent just nu.


Lång väg till jobbet

Morgonstund har mycket i mun, men inte ström tycks det. I alla fall inte hos SL. Tre olika bussar och en sightseeing längs Söders östra delar behövdes innan jag kom till jobbet, 45 minuter senare än vanligt. Ok, att jag redan hade försovit mig ett tag. Kallas det försova om man gör det medvetet? Förmodligen inte. Jag låg hursomhelst och drog mig till vedervärdiga Radio Stockholm till halv åtta. Min klockradio har lite svårt att få in radiostationer på ett rent och fint sätt och nu har RS lyckats med konsstycket att inte bara låta sprakfritt, utan även ligga på en behaglig volymnivå.

Jag behöver verkligen en ny klockradio.

I alla fall så vaknade jag till Tommy Nilsson Amelia, och sämre start på dagen kan jag nog inte tänka mig.


Estoy cansada y tengo amber

Är så hungrig. Har varit hungrig hela dagen, tror jag, ända sedan jag vaknade KVART I FEM och inte kunde somna om.
I alla fall är ögonen nu trötta och vi på redaktionen funderar över yrken som man kan göra med slutna ögon.

Två nötcrème och en moviebox

Äntligen har jag genomgått Filips och Fredriks 80-talsnostalgiska odyssé. Skräckblandad förtjusning? Absolut! Förutom att det var härligt att dyka ner bland Twin Peaks, häxblandningar, grupptryck, språkresor och annat så måste jag säga, utan att låta för töntig, att boken slog mig som aningens sexistisk. Jag v e t att de i inledningen skriver att de varken har intresse eller kunskap att skriva ur ett tjejperspektiv, men det är inte grejen. Alla killar tänker bara på sex i boken. Alla farsor i boken är sexuellt frustrerade porrfantaster vars fruar 1) är osexiga mammor och 2) väljer att sticka huvudet i sanden för männens utfall och 3) absolut inte har en aningen om porrtidningarna i garderoben.

Ja, tjejer i den här boken är antingen unga och åtråvärda eller "äldre" (kan inte riktigt definiera gränsen) och totalt ointresserade och endast ett forum för att se sig om efter de yngre.
Den trevigast inställning till det täcka könet har Ian Ziering i sitt förord, om än det kanske blev lite för sliskigt.

Jag vet inte riktigt om jag är helt ute och cyklar men på något sätt känns det som om författarna har dåliga tjejerfarenheter. I deras program lyser ju också tjejerna med sin frånvaro. Oj oj oj vad de skulle ha roligt åt den här åsikten! På samma sätt som de skrattar åt allt annat. De är ju onekligen roliga, men har nog höjt sig själva, inte utan hjälp från sin publik förstås, över det mesta. Om några år kan någon (varför inte jag själv?) skriva en En brunch vid Nytorget och lite för mycket rosé  om det tidiga 2000-talets stereoptyper där herrarna F & F skulle passa som handsken, ständigt kämpande för att vara så härligt avslappade och pretentiösa att de blir just - tokpretto.

En dag när V och jag skulle fika vid Nytorget (just det!) så var det fullt vid alla väggbord, men många delade med andra. Vi gick fram och frågade ett ensamt par om vi fick dela med dem. Då såg vi att det var allas vår Filip, som mycket otrevligt sa nej. Bara en liten anekdot.

Men! Jag njöt av boken och kommer att fortsätta skratta åt Filip och Fredrik!

Halsvärmare färdig

Nu är min ulliga gulliga halsvärmare färdig. Den är rätstickat med vitt mysigt garn i ungefär 25 cm. Jag har virkat två knapphål i ena änden och sytt fast stora cerisa knappar på den andra. Den känna bra och jag hoppas att den kommer att bli lika fin som jag tror. Stickade ju också en halsduk till M i julklapp, i beiget, mörk blått och off white. Han blev mycket glad.

Ska nog förresten lämna tillbaka den konstiga klänning som jag köpte igår på HMs rea. Den är vit med svarta prickar och lite country-stil. Skulle nog kunna vara söt, men jag kan inte bestämma mig för om den eventuellt får mig att se ut som ett hus. Hur nu det är möjligt.

Idag imorgon och alltid

Julen står så grön och grann så. Snön lyser med sin frånvaro och snart ska granen dansas ut. Om jag då hade haft en gran. Hur som helst var det en fin jul trots snöbrist. I Östersund slapp man lyfta ett endaste litet finger för julmat och bestyr. Jag koncentrerade mig helt och fullt på rimmen.

I dag är jag till på köpet blond. Så nära blond som jag någonsin varit i alla fall. Känns häftigt. Nu önskar jag mig en snygg frisyr som passar till färgen bara. Ska låta J klippa mig imorgon. Det blir bra det.

Igår efter en medikoer spring"runda" på sats satt jag i bastun och drömde mig bort. En kvinna kom in och frågade om jag varit på yoga-passet, vilket jag ju inte hade. Hon sa att jag bara måste gå, för "bla bla och bla och alla stress och negativa tankar försvinner". Hon var som ett skänk från ovan, faktiskt. Klart att jag har känt till yogans fördelar och tänkt "nån gång så...", men nu fick jag en puff precis när jag behövde den. För stressad är jag. Och fylld med för många negativa tankar. I thank thee, vemdunuär. På tisdag går jag på yoga kl 17:30 istället för springning.

Fika-tid. En kopp grönt te kanske?