Tänk om...

... det kunde vara fredag varje dag
... solen kunde skina varje morgon
... min lägenhet var städad, fixad, och såld för ett finfint pris
... någon mirakulöst kunde fixa min cykel, så jag slapp
... jag fick dansa lindy hop varje dag

Shopping, presenter och fest


Två toppar köpte jag i går på Top Shops vip-kväll. Detta är en av dem. Jättefin! Och den har jag på mig i dag (glömde givetvis att ta bort lappen innan jag gick till jobbet, men kollegan sa till tack och lov!). Köpte två par trosor och strumpor - presenter till tjejerna som har 30-årsfest ikväll. Vid kassan fick man en present; en tygväska med ett par solglasögon (mina var fula, Js snygga. Men jag tror att mina kan passa i skidbacken nästa vecka), svart nagellack, en Elle och en sminkväska. Fin present och ganska trevlig tillställning, med vin och snacks. Men så sjukt mycket folk. Det gick knappt att andas i provrummet. J skulle i väg på dejt efteråt, jag mötte V och tog ett glas på Soapbar (två gånger på en dag!). Vi skulle ha gått till Riche, men det var lite för trångt. Ikväll är det som sagt 30-årsfest på Fräcka Halvpannan. Jag ska gå ensam eftersom alla är upptagna och det är ju Ts (som är i Australien) kompisar, som jag inte mgås med så ofta. Det kan nog bli kul ändå. Har inte sett dem på länge!


Ris och ros, mest ros

Dagen började på allra sämsta sätt. En kvinna på jobbet gillar inte mig särskilt, det märks ganska tydligt. I morse fick på redaktionen ett uppdrag av henne. Medan hon förklarade satt jag och antecknade. När hon var klar sa en annan kollega: jag kan ta den.  Då sa jag: jaha tar du den. Kollegan: ja, eller du kan ta den om du vill. Då sa Hon: Nej gör den du X. (alltså inte jag). Det låter säkert banalt men, nej, det var inte ok någonstans. För det första var det mitt ansvarsområde och för det andra är det inte hennes sak att bestämma vem av oss som gör saker. Jag blev skitledsen faktiskt. Men har ansträngt mig för att tänka att hon faktiskt bara är en person. Andra gillar mig faktiskt och tycker att jag är bra. Oftast... Men nu har jag i alla fall fått pratat lite om det med en annan kollega så nu känns det bättre. Det handlar ändå mest om hennes (kvinnans) osäkerhet. Hon måste ha någon att inte gilla.

Vi åt en skän lunch på Soapbar, min var alldeles för fet, men läskigt god. Matlåda imorgon helt enkelt! Men före det ska jag mysa på Top shops VIP-kväll med vin och snacks. Förhoppningsvis får jag med mig lite nya kläder också. Sen blir det ett glas vin med V. På Riche eventuellt.


En doft av frihet

Det finns en doft som är speciell för mig. Den får mig att minnas. Det är det som doftar när avgas blandas med varm asfalt och fuktig luft. Den förflyttar mig. Jag hamnar i USA, på Port Authority i New York. Jag väntar på Greyhound-bussen som jag snart ska kliva på. Det är sommar. Jag har nyss tagit studenten och är i USA ensam. Det är så frihet luktar; som en avgasförorenad busstation. Hur fri kände jag mig då? Vet inte. Jag bara vet att jag kände mig hemma. På ett ställe som var så långt bortifrån mitt egentliga hem och där jag inte kände någon. Men en fascinerande känsla av att vara på väg någonstans dit vadsomhelst kunde hända. Inga krav. Ingenting. Bara en rygsäck. Jag. Och så en buss som spydde ut avgas på varm asfalt. Den där lukten känner jag fortfarande ibland och nästan alltid på resa någonstans. Men New York är grunden. Ikväll fick jag en liten pust när jag klev av 4:an vid Ansgariegatan. Egentligen är det för kallt, men jag doftade. Och jag minns! Jag vill vara där igen...



10 grader i Åre

Om en vecka åker vi till Åre. En påskhelg i skidans tecken. Ser fram emot några svängar, kanske allra helst på snowboard, men det kan bli skidor om de andra i gänget kör så. I dag är det i alla fall 10 grader i byn. Hipp hurra.

välkommen till mig, sol!

Ahhhhhhhhhhhhhhhh! Det här med vår och sol och värme. Vilken kick! Allt blir lite roligare, lite lättare, lite bättre... I går blev det inte så mycket röj i lägenheten, inte. När jag mötte killen på Gullrmasplan visade det sig att ingen av oss hade nycklar till min lägenhet, eftersom klockan redan var mycket så bestämde vi (jag) att vi skulle ha en bonuskväll, alltså njuta av solen och bara ha det skönt. Så vi promenerade runt Riddarfjärden. Stockholm är ingen dålig stad så här års. Husen på Norrmälarstrand speglar sig så fint med alla sina färger i vattnet.

Jag håller på att läsa en grym bok.
Maus. En tecknad serie om förintelsen. Riktigt bra och välgjord. Art Spiegelman har fått Pulitzerpriset för boken.


När vet man?

Vad konstigt att bli dumpad när man tror att allt är så bra som det kan bli. När man tror att det här är mannen är mitt liv - och så raseras allt. Hur kan man ha så fel? Läste en blogg i dag där hon råkat ut för exakt detta. Stackars! Hur kan det bli så utan att man har någon aning? Har man förbisett något? Har man levt med huvudet i sanden? Är det verkligen möjligt att det kommer som en blixt från klar himmel?

Ibland känns det som om man inte vill vara ihop - bara för händelsen att bli dumpad. Det är ju patetiskt, men när man hör om sånt här kan man inte annat än grubbla över sitt eget förhållande!

Städa städa städa

Jag har beställt tid för fotografering av lägenheten; nästa tisdag. Så nu har jag en hel del städjobb framför mig. I kväll ska jag ock killen dit för att röja lite. Egentligen borde jag tvätta fönstren också. Pust. Bra att göra när vädret är så ljuvligt! Det ska bli kallare i helgen, då kommer jag att ångra att jag inte redan gjort det.

Jag har ju förresten flyttat in nu. Hos killen alltså. ♥

swing it

image7
bild från www.societies.ncl.ac.uk

 I går var sista gången på Lindy nybörjarmedel. Jag tror verkligen det har blivit mitt kall.I söndags gick jag ju också, eftersom jag missade förra veckans måndagslektion. Men på söndgarna har de tydligen lärt sig helt andra saker än vi. Med charleston och andra kickar. Jag kände mig borttappad och sämst i klassen. Men tråkigt blir det då aldrig. I måndags lärde vi oss lite coola dekorationssteg, med lite höftvickning och annat svårlärt. Shit att det ska vara så klurigt att vara lite kvinnlig i dansen. Bröstet och baken ut! Böjda knän! Svank! Där är hemligheterna med lindy hop. 

Företag, chefer och koncept från helevetet

I dag sitter jag hemma på killens soffa (snart min också!) i stället för vid skrivbordet på jobbet. Luther knackade mig på axlen i morse när jag övervägde att stanna hemma. Men han har hoppat därifrån nu. Jag är mer stressad än sjuk, men har haft ont i huvudet i fler dagar, så jag stannar hemma utan dåligt samvete.

I bakgrunden står Malous program Efter 10 på, en författare (pseudonym Rosetta Sten) berättar om sin bok Chefer från helvetet.

chefer fr? helvetet

Jag vill med anledning av detta berätta om min förra chef. Som är totalt gränslös (Rosettas ord). Han hade verkligen helt sjuk stor inverkan på mig. En galen Robert. Jag slutade på mitt förra jobb den sista september men drömmer fortfarande mardrömmar om honom och mår dåligt så snart jag tänker på honom. Han utnyttjar sina anställda så långt han bara kan och tror att han är enväldig. Från dag 1 gjorde han klart för mig att jobbet inte var något värt utan att han kunde fån någon på den positionen för 12 000 i månaden. Jag fick aldrig uppskattning för det jobba jag gjorde, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att han aldrig skulle kunna förstå en bra text eller ett välplanerat arbete.

Jag har aldrig mått så dåligt pch varit så frustrerad tror jag, som min tid på den där usla tidningen. Min dröm är att få den att gå i graven. Smider hemliga planer, som givetvis aldrig kommer att blir av. Det är bara mitt sätta att bearbeta ilskan på. Såhär ser konceptet ut på Tidningen: säljare, som utger sig för att vara reportrar, ringer runt till företag (säljarna finns i hela landet), på måfå efter telefonkatalogen, och säger att de skriver om företag i området och att i nästa nummer är det en special om just deras branch (lögn). I de fall de får napp och kan boka intervju, åker de dit, genomför en intervju. Efteråt säger de att chanserna att komma med i Tidningen ökar om de köper en annons (= om du inte köper annons kommer du inte med). Många blir sura, andra är dumma och skriver på. Sedan skriver säljaren en text om företaget som redigeras av redaktören (som var jag). Texten publiceras med fula bilder och annaons på ett så minimalt utrymme i tidningen som går. Ju större annons desto större utrymme såklart. Tidningen skickas sedan ut till 10 000 (de säger 12 000, men det inberäknas de ex som går till redaktionen, cirka 1500 och de som går till kunder) företag i landet. I hela landet. Till företag med fler än fem anställda och med låg risk. Ok, säg att jag är en frisör i Tåsjö (Norrlands inland)(förvånansvärt många frisörer/friskvårdare skriver under annonsordrar), får en annons/reportage/foto med i en tidnign som går ut i kanske 3 ex i Tåsjö, resten i RESTEN av landet; inte ens i närheten av företagets målgrupp. Att få ett "fint" reportage i en tidning är säkert trevligt för en liten frisör som kanske inte får så mycket uppmärksammhet i media i övrigt, men detta koncept lockar bara företagarens fåfänga. Och de betalar varje öre själv. Och ingen, INGEN har någonsin sagt att de märkt någon merförsäljning efter ett reportage i Tidningen. Tvärtom var de allra flesta kunder missnöjda med förfarandet och med resultatet och priset.

Till företag som överraskande blir uppringda av någon okänd tidning som vill skriva om dem : säg nej på en gång. Om de säger "det finns inget krav att köpa annons" - tro dem aldrig. Det är alltid annons som gäller om man någonsin ska få medverka i tidningen. Det finns olika typer av journalistik och i många fall är det en fin linje mellan reklam och journalistik. Men det här är inte ens reklam; bara en person tjänar pengar på att företag medverkar i tidningen: chefen från helvetet! Alla andra förlorar minst 7490 kronor
.

sjuk eller inte sjuk, det är då frågan

I dag spränger vaderna av träningsvärk efter step up i går på lunchen med kollegan. Skönt med träning och skönt med träningsvärk. Men jag har ju nåt konstigt i kroppen. Känner mig allmänt hängig, men whatever it is så vägrar det att bryta ut! Jag blir knasig. Har försökt bli försökt bli frisk: ätit bra, tagit det lugnt etc. Har försökt bli sjuk: gått utan mössa, druckit vin mitt i veckan, sovit dåligt (i måndags). Har låtsat vara frisk: tränat järnet. Men inget har gett resultat. Jag är varken sämre eller bättre. I dag känner jag mig möjligen lite sämre. Kanske. Men trött är jag. Så det står härliga till. I går däckade jag på sängen efter att ha ätit. Jag sov ett par timmar och vaknade och kände mig obehaglig. Ringde till M i alla sömndruckenhet. Han var lika seg han. I dag ska vi i alla fall packa tillsammans. Det kan bli mysigt.

V sa att lindyn hade varit skoj i måndags. Jag går på söndagslektionen i stället. Längtar. 

Vi har för övrigt kommit på en kul idé: bilsemester i sommar i Ungern och Balkan. Jag, M och V & M. Vi ska planera lite i helgen. Kul!

Parton & Kristoferson

Dolly och Kris förtjänar lite utrymme på bloggen. Globen förvandlades till ett böljande country-hav i fredags när Dolly tog ton. Fruktansvärt härligt och overkligt. Hon öppnade med Baby, I'm burning, som är en av mina absoluta favoriter, sedan var det en kavalkad av låtar, en hit efter en annan. Men tråkigt blev det aldrig. Inövad skämt och ett härligt giggle gjöt ihop kvällen till en festival utan dess like. Jäklarna vad det är drag i den lilla kvinnan. Som fakstiskt är fyra månader äldre än min mamma.

Kris Kristoferson spelade på Cirkus i går med en ensam gitarr på en orientalsk matta. Han är för skön, gubben. Jag tyckte möjligtvis att det hela blev lite väl långt och enformigt, men musiken är som honung och han sraspiga röst kompletterar perfekt. Ett missat ackord där en glömd textrad där och ett tvärt slut på varje låt, Thank you.

Snällare vill jag vara

Sitter och drömmer om en resa. En resa som helst går långt bort och dit solen finns just nu. En lång resa med ryggsäck och sandaler och inget smink och hostels. Med lite snorkling, lite vandring, lite bad och lättja. Det är så mycket som händer imitt liv att jag inte har tid just nu. Lägenhetsköp, lägenhetssälj, packa, städa, styla, fixa, dona, röja. Kul, men jobbigt och det tär på mig, jag känner det. Jag är inte bra på att ha supermycket att göra och samtidigt vara trevlig mot killen. Jag går helt upp i mig själv och blir dålig på att vara snäll. Gnäller så mycket, allt bara bubblar upp till ytan. Vet inte om det bara är flyttjobbet som är boven i detta drama. Det verkar också som att mötena med Florence har gjort sitt till. Jag blir som en känslomässig bomd när jag varit där. Något håller på att hända och jag kan inte riktigt vad. Jag vet heller inte hur länge det kommer att ta. En sak vet jag dock - att jag ska låta stormen vara, ska rida ut den och inte kämpa så hårt mot den. Jag får vara lite ledsen, ensam och jobbig. Det är nog bäst så.

Några viktiga hörnstenar i mitt liv fungerar inte just nu, så enkelt är det. Socialt specielt. Jag är ju rätt trevlig och bra på att bli kompis, fattar inte vad som hänt den senaste tiden. Som ett miffo på jobbet och nästan likadan bland vännerna. Och jag orkar snart inte fundera över det längre. Jag vill ha semester. Komma bort från allt ett tag.

Måla vägg, lägga golv, gå på Dolly

Varför är eftermiddagarna så slöa. Jag blir alltid lite lat och tom i huvudet framåt tre, fyra, fem... Tjock i skallen och det känns som om man inte får något gjort. Så får jag för mig att alla går omkring och sneglar och fattar att jag inte jobbar. Fast det gör jag. Ja, inte exakt nu, men har hela dagen. Mycket. Har för övrigt varit en ganska händelsefattig vecka här på redaktionen. Mest upptakt inför kommande intervjuer. Så snart drar det igång. I morgon ska jag prata med en ryss! Hell yeah!

Men i morgon. Imorgon är den stora dagen. Dagen då Dolly kommer till byn. Vi ska ta våra svindyra biljetter och bänka oss på någon rad långt uppe i taket och bara njuta i en tjugo låtar. Vill gräva fram en country-outfit men det kanske bara blir min stickade klänning som är så fin så fin.

I kväll ska jag peppa hemma i lägenheten med att städa och röja och utrymma. Mitt så kallade allrum, aka Rummet, är oigenkännligt, hela mitt bohag står därinne. Och mer ska det bli för i dag nedmonteras barbordet. Ja, det är alltså så att jag har målat hallen i veckan och ska få golven gjorda i helgen av mammas nya kille. Och samtidigt är allt uppdraget från källaren och står i lådor, packas upp och packas ner och stökar till nå så djävulskt. Phuhuhuhu. Det tär på, att flytta. Blir lika stressad varje gång. Men jag tror att jag måste slänga mer. I kväll ska det slängas! Och ges bort! Ja! Hurra!

Killen, den fina, är i färd att måla sista lagret på hallen as we speak. Vet inte riktigt varför, jag tror att han har dåligt samvete för att han inte var med och målade i går. Ja fin är han då pojken!

Fantastiska helg

Minglet blev så mysigt. Lagom mycket folk och spriten räckte gott och väl till alla goda drinkar som blandades. Killen blev tyvärr inkallad till jobbet tre ggr under kvällen, Helt sjukt. Han hade jour och de ringde i ett. Det var ju inte direkt hjärtan som skulle räddas, utan resultat och koder i databaser, men jour låter ju alltid som open heart surgery. Stackarn. Jag var nog lite besviken på ett par av mina kompisar. LIte känsligt men jag tycker nog att några kunde ha ansträngt sig för att komma förbi - och vissa andra hade kanske kunnat ens höra av sig... Vad gör man när man tycker att vänner kan dra ett extra strå till stacken. Pratade med J om detta för ett tag sedan. Hon tycker lite lika, att hon också frågar och ställer upp för vännerna ett uns mer än de tillbaka. Jag ska genast göra bloggen mer anonym så att jag kan skriva mer om sånt här!

Lilla J fyller 30 i dag! Grattis bästa tjejen! Jag åkte dit med latte och (hembakade) bagels tidigt i morse. Hon blev glad och överraskad.

Ett hjärta på ärmen

Det blir inte så mycket skriv nuförtiden. Jobbet tar all min arbetstid - fancy that! Men nu är det gjort - vi har köpt en lägenhet. Otroligt tjusig vid Hornstull. Jag är så lycklig och det kommer att bli toppen. Vi vann efter en benhård budgivning och till en början kändes allt helt obegripligt. Vi kunde knappt skåla i vin för att fira, utan satt bara och stirrade på varandra helt knäppt. Men i går när vi skrev kontrakt hade tillvaron rosa moln. Ljuvligt. Allt känns ljuvligt.

Och i dag lyser solen som en liten påminnelse att våren faktiskt är på väg. I kväll bjuder jag på mingel i min lilla lya innan den görs opersonlig. Nu ska här målas om i hallen och läggas nya golv - och sedan säljas till ett -förhoppningsvis - alldeles för högt pris.

Jag har stått och fixat lite tilltugg, bl a
karamelliserade mandlar som i och för sig blev klibbbiga, men goda. Som vanligt är jag orolig att folk inte kommer eller att de inte ska ha kul. Det har varit ett stressmoment hela veckan. Får helt enkelt sluta att ha fest ensam. Att ordna överraskningsfest för bästa kompisen blev ju höjdarsuccée och var inget problem!

Var hos Florence på förmiddagen. Känns oerhört bra, jag babblar som vanligt. Jag behövde särskilt få ut mig vad som hände i fredags; mitt snack med J som gjorde mig ledsen och förbannad, mest på mig själv. Jag kan verkligen vara en barnunge (mina ord, inte hennes). Blir tokig på att vara en sån som alla känslor bara lyser rakt igenom. Som en öppen bok. I carry my heart on my sleeve, big time.

It's a new day

Lindy hop är så sjukt kul. Det blri bara bättre och bättre och nu när jag börjar få till twiststegen blir det än bättre. Musiken är helt fantastisk, måste verkligen skaffa lite swing till mysiga hemmakvällar.

Nu måste jag på möte. Damn it!


Nästan helg

Snart ska jag gå från jobbet efter en mycket tillfredsställande jobbdag. Har nog inte hunnit med så mycket jobbmässigt. Kollegan har ju slutat nu. Hon gick precis. trots att jag ofta irriterar mig så är det alltid sprgligt med hej då. I morse åt vi chokladtårta och gav henne vin och en fin bok. Hon hade läst den. Men jag köper en ny. Det är en av världens bästa böcker; Middlesex av Jeffrey Eugenides. Tokbra. Sen gick jag till min viktiga appointment. Träffade Florence för första gången. En psykosyntes-terapeut. Jag är så glad att jag äntligen tagit mig kragen och tagit itu med mina egenheter. Ska bli skönt att gå dit och snacka en gång i veckan.

Sen var det lunch. Vi tog med kollegan till TGIF. Det var ganska gott, men lite slajmigt med så många pommes till lunch. Nu på eftermiddagen har jag bland annat fått beröm för mina artiklar om bankens köp i Ukraina (där bl a intervjun med vd:n ingick). Det var informationsdirektören som sa att det var välskrivet och "exakt vad vi behöver gå ut med". Härligt.  Nu har vi städat och bytt plats. Jag har städat bort mig från skivbordet jag suttit vid hittills, eftersom hon som varit mammaledig kommer tillbaka till den platsen. Jag ville att platsen skulle vara redo för henne! Det är den nu. Och själv sitter jag i ett annat hörn som är rätt trevligt. Jag är nöjd.

Nu ska jag snart i väg och träffa pojken som kommer från Malmö. Vi ska käka lite och sen är det Singstar-kväll, take 2. Nu ska jag dammit gå. Jätteskoj. Först hoppas jag att hinna hämta mina nyanlända glasögon. Woohoo. Mupp, here I am.

Simmade ju imorse också och känner nu att jag är sagolikt trött. Hoppas jag pallar kvällen. Men lite vin ska väl hjälpa!

Har också skickat ut inbjudan till mitt mingel nästa fredag. Hoppas folk vill komma!

Mer swing till folket

Swingkvällen var så trevlig. Vi var lite fega och vågade inte slåss om gubbarna så mycket. Men det lilla jag dansade var faboulos. Nu ska jag satsa på att hitta den rätta rytmen och bli en lindy-girl fullt ut. Det härliga är att många går dit i tidsenliga kläder. Det är så fint. Jag ska kika på 30- och 40-tals kollektioner och inspireras.

I dag ska jag kompa hela eftermiddagen, så jag har blott 45 minuter kvar av jobb. Ska åka en sväng till syrran och hänga med henne och min söta nevö. Stor ord för litet barn... men han är ju sötast i hela vida världen. Vilket är tur för honom eftersom han börjar bli en liten brat. Trotsåldern till tusen.

I morgon slutar en av kollegorna, och jag får en ny redaktör. Den fd redaktörern är kvar etttag till eftersom vi inte hittat någon ersättare. Hm, lite förvirrat kanske. Teamet from måndag kommer att bli jag, fd redaktör och ny redaktör.

Lilla vännen J flyttar ifrån sin pojkvän i dag. Han vet inte att hon egentligen kommer att göra slut i samma veva. Stackars. Fast jag är på hennes sida såklart och glad för att hon tagit steget. Lycka till!