Dubbel kaffe?

I går så skickade jag ner kollegorna att köpa kaffe i Gallerian till mig. På Coffe cup. De kom upp med en stor pappermugg, i dubbla lager. Herregud. Har inte caféer slutat med sånt slöseri? Jag blir så arg. Ja, jag fattar. Annars kan man bränna sig. My god! Sluta var så skåpiga. Inte konstigt att världen tynar bort. Be om enkelmugg!


Kärlek i Malmö och dans på hemmaplan

F ä r d i g. Nu är numret nästan klart. Skö-önt. Det är alltid en häftig känsla att göra klar en artikel och komma på nehej, nu har jag inget mer att göra! Så är det nu. Nej, så blev det i går. Nu är det skön plock med smågrejer till tidningen. En bildtext där och en ny rubbe där. Vi har precis haft klappmöte och fått beröm, så alla är nöjda och glada.

Jag tillbringade helgen i Malmö med killen. Min fina fina kille. Vi hade så mysigt. I fredags hängde vi med hans brorsa och flickvän, hon pluggar i Malmö och han var på besök. Vi åt indiskt, vilket resulterade i ballongmagar på alal utaom brosan, som höll sig i från friterade bananer. Friterade bananer! Detta djävulska svenska påfund, precis som pizzasallad, som ska vara något som ackomanjerar asiatisk mat. Har nog inte ätit det sedan jag var tolv. Typ. Hur som helst så blev det en portion dylika med chokladglass efter den kalopssmakande maten och som alltså gjorde mig illamående. Ett par öl till gled dock ner på två trevliga barer. Jag köpte till och med cigaretter. Och rökte en. Kom sedan på att det faktiskt inte är särskilt gott.

Lördagen grydde lika gråmulen som dagen före, men den härliga frukostbuffén fick slasket och råkylan att glömmas. Hotellfrukost! I tell you! Mätta, glada och ...nej, bara mätta och glada åkte vi till Danmark och Louisiana. Schysst. Jag trodde faktiskt att det låg inne i Köpenhamn men muséet ligger ju ute på vischan, i Humlebäkk. Utställningen Stjerneskudd, med filmbilder sjöng på sista helgen, den var riktigt bra. Vi shoppade lite filmplanscher och åkte tillbaka framåt sen eftermiddag. Softade lite för länge på hotellrummet innan vi böev hungriga. Eftersom nästan alla trevliga ställen i närheten var fullbokade hamnade vil till slut i hotellets grill-restaurang. Supermat! Jag åt fisk. En vit. Hjälp jag kommer inte i håg vilken. Drack lite vin och knöt oss tillbaka till rummet.

På söndag åt vi ännu mer av den fantastiska frukosten. Sen infann sig den typiska "jag ska snart åka hem"-känslan, som är en blandning av rastlöshet och snyft. Och lite glädje för att få komma hem. Vi hängde lite i Malmö innan tåget skulle gå. Saknar pojken ♥.

Sen har jag hunnit jobba en dag. Skrev förresten ett blogginlägg i går. Som givetvis försvann när jag skulle publicera. Jag blir så trött på det. Har hänt flera gånger! Men nu ska jag kopiera texten innan jag trycker Publicera. For sure.

I går började Lindyn igen. Galet kul. I morgon kväll tänkte vi gå på Swingkväll och dansa till levande musik, utan avbrott för "Byt partner!" som så ofta ljuder genom lokalen på kursen.


comme si comme ca

Åh åh åh vad veckan varit stressande. I varje fall på jobbet. I går jobbade jag till sju. Sen gick jag hem, åt kroppkakor och kollade på senaste Gilmore Girls. Jag tror bara att det är sex, sju avsnitt kvar nu, så det sista visas nog i USA i vår. Längtar till slutet!

Det blev ingen lägenhet denna vecka heller. Jag gick på omvisning med V och budade sedan i går. Men vi tyckte inte att den var värd så jäkla mycket. Vi har ju råd men lägenheten styr ju hur mycket man vill lägga.
V och jag åt semlor sen, inte hemgjorda denna gång.

Känner mig sisådär.


tyvärr...

Det finns blogg som jag brukar läsa, men försöker verkligen låta bli. Den är bra, inspirerande och lite beroendeframkallande men jag får inte. Jag har mina anledningar! Kanske kan jag återvända om ett tag. Nu, jobba!

Volver

Problemet är att när jag ska försöka uppmuntra till miljövänliga handlingar låter allt så moraliserande och jobbigt. Och så uppfattas nog miljövänligt engagemang av många. Men hur ska man göra då?

Såg hur som helst även Att återvända i går kväll. Almodóvar kan! En otroligt skön film med många bisarra inslag, som vanligt. Han är ju mästare på att låta karaktärerna begår mer eller mindre tvivelaktiga handlingar som man ändå inte ifrågasätter, utan tycker är helt normalt. När de släpar lik hit och dit och gräver gravar vid en flodbank för att göra sig av med kroppen är det bara som det ska vara. Sjukt galet, men kul och otroligt bra.

Inte så mysiga sanningar

Såg Al Gores film En obekväm sanning igår. Den har satt sina spår. Man blir arg, fast ännu mer känner jag mig hjälplös. Jag har ett par saker som kan förändras i mitt liv, men fler måste agera. Jag misstänker att all hype kring global uppvärmning gör att många sticker huvudet i sanden. De vill inte veta, höra, inse! Alltför många är inte villiga att ge upp sin bilfärd till jobbet eller flygturen till Göteborg. De kan inte tänka sig att orka ta en proslinsmugg istället för pappersmugg till kaffet eller att orka slänga pappret i en separat kartong i stället för de vanliga soporna. Det är inte så mycket begärt. Alls. Kom igen alla själviska, lata idioter! De är dags att dra ett strå till stacken. Här är några tips som GÖR SKILLNAD

  • Drick kaffe ur porslinsmugg
  • Skriv ut dubbelsidigt
  • Använd såpa i stället för andra rengöringsmedel
  • Åk kommunalt i alla fall två dagar i veckan
  • låt inte vattnet rinna under tandborstningen

Det finns ju hur många smågrejer som helst, men a little goes a long way!


Stress

Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt mycket att göra den här veckan. Jag har haft ont i magen hela natten! Vd-intervjun gickh helt ok, han var trevlig och tyckte nog att jag var lite charmig. Men nu återstår arbetet att skriva ihop något som han ska bli nöjd med! I övrigt i veckan ska jag
• Skriva fem artiklar till tidningen och förmodligen några till intranätet
• Göra minst två intervjuer med människor som jag inte ens fått tag i
• Träna två gånger minst
• gå till optikerna med glasögon jag lånade hem i lördags och beställa ett par, senast i morgon.
• Gå på en lägenhetsomvisning
• Göra klart Fatimas födelsedagsskiva med schysst omslag
• Skicka Shaunas present och skriva klart brevet till henne
• Skicka kort till Gregor
• gå på bio på onsdag
• Helst gå på yoga i morgon
... och på fredag vid lunch åker jag till Malmö för att tillbringa helgen med Mattias där. Det blir skönt, men tills dess blir det arbete till tusen.

Vi såg två fina lägenhetet i går som vi ska buda på. Hoppas hoppas hoppas!


Klant-Pillan

Skulle gå ner till Gallerian och köpa lite fin-kaffe till mig och kollegan. Kaffeautomaten här på våning nio lämnar mycket att önska så ibland lyxar vi med en latte. Egentligen finns det ett mellanläge också, det är att gå ner till personalmatsalen och köpa där. Men i dag skulle det bli finfin-kaffe från Coffecup. Jäklarns vad långsamma, struliga och otrevlig de var. Inte klokt. Någon som väntade på en After Eight-kaffe när jag kom väntade skitlänge, när hon väl fick sitt kaffe var det alldeles kallt för någon hade glömt att lämna ut det. Nåväl. Med två latte i högsta hugg, lite stressig, eftersom jag inte har all tid i världen på lunchen, drog jag in mig med kortet genom svängdörrarna, tryckte på hissknapparna - och givetvis givetvis dundrar en av muggarna i golvet. Precis utanför en av hissarna i en riktigt sörjig beige pöl. Åkte upp med kollegans kaffe, drog ner med massor av papper i famnen, torkade det värsta. Gick till personalmatsalen och hämtade en mopp (efter mycket möda och stor besvär, herre gud de vill nästan att jag skulle skriva över mitt förstfödda barn till dem innan jag fick låna dyrgripen. Trodde de verkligen att jag ville stjäla en äckliga gammal mopp??). När jag kom ner igen hade faktiskt en städare hunnit föra. Någon hann väll ringa akutstäd attta hand om den äckliga kaffesjö som bildats. Sen denna incident har jag inte lyckats återfå mitt arbetsfokus. Gudarna ska veta att jag behöver skriva en massa.


Hello Saferide blir Säkert!

Annika Norlin har sagt att Säkert! det ska uttalas med ironi och att hon helst velat döpa sin skiva "läju". Härligt. Nostalgi för alla som är födda norr om Gävle. Kanske allra mest för oss som är födda och uppvuxna mellan gran och tall, berg och sjö i Jämtland och världsmetropolen Östersund. Hon har ju inte så mycket Ösd-referenser som Vapnet, men dialekten talar sitt tydliga språk. 

Hur som helst, den nya skivan är grym. Vi kommer att dö samtidigt sätter sig som en igel på hjärnan, fast en behaglig igel. Och texten! Vi kommer att dö samtidigt, du och jag. Och varför då? Jo, jag är lite äldre än du, men eftersom du röker dör jämnar det ut sig. Hahahaha, det är underbart.

Ur Säkert!s blogg:  Om Hello Saferide vore en släkting skulle hon vara den roliga systerdottern som alla vill ha till bordet. Säkert! är mer som en sur farbror.

Choklad

Min syrra fyller 35 i morgon. Eftersom hon har fått diabetes så kan hon inte äta så mycket godis, därför tänkte jag ge henne lite härliga produkter med choklad i. Har inspirerats av Eleven, där jag gärna skulle beställa hela sortimentet om jag hade råd, men hittade ett annat märke på Åhléns city, med både scrub, lotion, tvål och olja. Det ska jag köpa efter jobbet. Jag önskar att jag var bättre på arr unna mig själv sånt. Man mår bra av lite lyx ibland.


många hjärtan blev det

En pratglad tjej från Fastighetsbyrån värderade min lägenhet i går. Det ser rätt bra ut. Hon rekommenderade att lägga nya golv, eftersom det är plastmatta i hall och kök. Men parketten i vardagsrummet är ju fin. Hallen blir det nog till att måla vit. Jag älskar ju min härliga mörkgröna hall, men vitt är bättre i säljarsyfte. Spekulanter gillar att se oskrivna blad, känna efter hur de själv vill göra. Men den svarta fondväggen ska vara kvar!

All heart's day blev mycket fin. Killen lagade
haremsgryta, medan mäklaren pratade på. Det var gudagott. Alla goda ingredienser: honung, citron, sambal oelek, vitlök... smaker som är grymma tillsammans. Jag fick ett paket med Eight hour cream. Fina pojke! Jag blev både glad och överraskad. Hade inte förväntat mig. Drabbades givetvis av dåligt samvete, men ska se till att hitta ngt fint till honom med! Sen åkte vi till honom, gjorde semlor, kollade ett ganska klent avsnitt av Extras varpå jag var dödstrött. Jag har verkligen aldrig problem att somna. Sover hur och var som helst.

Min intervju med vd:n blev framflyttad till i morgon. Den skulle ha pågått nu. Jag är lite nervös. Han är trots allt chef för en av Sveriges största banker.

Blueberries baby

Har just genomfört en intervju som jag var nervös för, men det gick skitbra. Svårt att snacka med pamparna men han var schysst och jag kände mig nästan lite proffsig. När jag kom tillbaka till skrivbordet låg en blåbärsbulle och väntade. Någon hade varit gullig och sparat den från eftermiddagsfikat. Nu har jag musmsat i mig den och ser fram emot att få gå hem snart. I kväll kommer en mäklare och värderar min lägenhet, sedan ska M & jag äta hjärtemiddag. Jag känner mig mycket kluven till dagen då alla hjärtan ska firas. Egentligen är det väl kul, men jag tycker kanske att det är lite fånigt också. Det är klart att jag hade blivit lite putt om killen gjort nåt helt annat men å andra sidan hade de varit rätt najs att bara gå hem och vara mol allena. Nej, men det blir mysigt att äta lite gott och dricka vin. Vad ska man äta, är frågan. Har ingen aning.  Jag måste ju också hinna fixa och dona lite hemma innan mäklarinnan anländer. Kanske till och med köpa hem lite blommor till köket. Ja!

hittad död i sängen

Med anledning av Johanna Sällströms död skriver dn:

I dag känns det spöklikt att läsa tidskriften Toves intervju med Johanna Sällström i höstas. Där berättar hon bland annat om att hon överlevde tsunamikatastrofen i Thailand: "Om man varit så nära döden - det är inte första gången för mig - så måste man tänka att, okej, nu fick jag en chans till", sa Sällström och fortsatte: "Jag har alltid trott att jag ska dö vid trettio, nu är jag snart trettiotvå".

Läskigt. Jag blir ledsen när unga människor dör sådär. Undrar vad som hände...

spring

Sista gången på Lindyn i går. I alla fall nybörjarkursen. Från och med nu kan jag titulera mig nybörjare medel. Och det var så kul i går. Synd bara att det är så många tjejer, man får stå rätt mycket mellan svängom:arna. Hoppas att det ska gallras en del till nästa kurs. Bara inte killar försvinner, det bra alltså. När man hamnar med någon som har koll då är livet bra härligt. Swing är grejen, I tell you! Efter dansen tog V, J och jag en fika på rival. De hade en grym croque monsieur.

Jag sprang ju i går också, på lunchen. Jäklar vilken energi det gav mig. Hela eftermiddagen flög jag på ett liten moln och piggheten satt i hela kvällen. Löpbandet är en mycket speciell företeelse. Jag älskar att springa i skogen. Verkligen. Det är egentligen min grej. Men när det är snö, kallt, slask så finns löpbandet, som egentligen är en helt annan grej än naturen (duh). Det känns inte ens som samma träningsform. Men man har full kontroll över tiden, sträckan, hastigheten och kalorier (jag bryr mig verkligen inte om kalorier, men om jag gjorde det, då hade jag grym koll!) tack vare röda digitala siffror som bara lyser mot en. Jag har ganske lätt att försvinna när jag springer på ett löpband, förutom om det är folk jag känner i lokalen. Då vill jag öka farten och blir väldigt medveten om själva träningen. Eller om någon springer väldigt fort bredivd, då vill jag också visa mig på den styva linan och hänga med. Och om jag blir alltför trött så föreställer jag mig någon vältränad som springer, det ger lite mer energi. I alla fall en liten stund.

Music in my ears

Ruskigt otrött. Promenerade till jobbet till i dag vilket gjorde underverk för förmiddagshumöret. Har  fått i gång p3 på datorn och med hörlurarna på är jag oslagbar. Popnonstop gick ju i graven för några veckor sen och har ersatt med P3 Populär. Det känns helt ok, men jag har alltid tyckt att Popnonstop var så härligt icke-krystat, till skillnad från andra P3-program. Hörde precis en sjukt bra låt Forever med The Explorer Club.  Aldrig hört om dem men låten var härlig. Måste skaffa!

Pans labyrint

Bra filmer gör mig helt lycklig. Jag ser rätt mycket film. Ehum, i alla fall vanligtvis, den senate tiden har jag sett lite för lite. Jag har i alla fall fyra filmer från FIlmfestivalen som ligger och väntar på min hårddisk. Hur som helst tog vi oss i väg på bio i går kväll och såg Pans Labyrint och jag blir fortfarande varm när jag tänker på den. Spanien i slutet av inbörderskriget 1944, Francos tid. En liten flicka, Ofelia, och hennes mor är på väg till sitt nya hem; modern har gift om sig med en av Francos vapendragare och de hamnar i hans hus långt uppe i bergen. Ofelia lockas in i en saga där hon får veta att hon är en prinsessa i en annan värld. Samtidigt utkämpas en kamp i skogarna runtom där Francos män jagar de otrogna "förrädarna". Berättelsen skulle ha blivit en fullständig film utan sagan men med den lyfts filmen till helt andra höjder. Pans labyrint blandar dröm och verklighet, ett barns fantasi och en ytterst blodig och kall tillvaro. Den är hjärtskärande, tårdrypande och fullständigt underbar. Se!


bullar och tvätt

Några timmar, lite ensamhet och ett par telefonsamtal så känns allt mycket bättre. Fantastiskt vad lite det ska till för att hjärnan ska uncloggas. Nu är bullarna färdiggräddade, tvätten vikt och inlagd och köket fylld av en rökig dimma. Nej, jag brände inga bakverk, det är min ugn som är i stort behov av rengöring. Gud så trist. Jag tror inte den är urstädad sedan jag flyttade hit. I kväll blir det bio Pans labyrint, som tydligen ska vara skitbra. En spansk saga. Låter mysigt. Vi ska gå på niobion, så det blir sent. Nu ska jag laga en lunchlåda till i morgon. Hasta luego!

Blääääääääääääää

I dag känns allt sådär. Jag har felprioriterat allt hela helgen och känner nu att jag missat nåt. Missed out. Och jag har bara mig själv att skylla. Jag visste att jag behövde träffa kompisar och inte bara hänga med M, men nu blev det precis tvärtom och jag är grinig. Har inte umgåtts med nån på alldeles för länge. Min kompisar är skitviktiga för mig och jag har inte riktigt vsat det på ett tag. Fast å andra sidan är det svårt att sy ihop träffar för alla flänger åt olika håll. Jag tror att J fortfarande är lite putt för förra helgen och att jag inte kom i fredags var säkert inte heller så poppis. Labrador-festen i går hade varit supertrevlig, nu var alla där - utom jag då. Varför gör jag inte sånt jag vet att jag blir glad av? Varför är det så sjukt svårt att välja rätt? Än en gång: jag måste börja fatta egna beslut och sluta följa vad andra tycker!

Nu är det i alla fall skönt att vara hemma igen. Ms brorsa har varit här och lämnade en oklanderlig lägenhet, till skillnad från andra... Jag håller på att göra semlor, eller vetebullar som kanske nån gång ska bli semlor. Och äntligen äntligen kunde jag snika åt mig lite tvättid. Ren tvätt och nybakade bullar; det är inte så illa trots allt.

5ks

Är fortfarande trött efter 5 sprungna kilometer på lunchen. På löpband off course. Men skönt trött. Synd bara att kvällen ska tillbringas på Nalen bland bankmän som ska prata om fondutbveckling 2007. Woohoo! Lite soft kanske ändå att sitta där och anteckna lite. Fast jag vet hur det blir; unbareable tiredness före första pausen, som vanligt när man ska lyssna till fackspråk. Sen får jag gå hem till en fin kille och kika på Extras, säsong 2. Mysigt.

Men allra först, en intervju om bankens virtuella satsning. Spännande. 

Darling

Darling var fantastiskt bra. To the point, rakt på sak och lågmäld. Låter kanske som motsägelsefullt med en lågmäld "Östermalms"film, men tack vare den approachen blev filmen trovärdig. Att kunna göra den här lilla ordväxlingen utan att få det att låta varken överdrivet eller kliché är mästerligt:

På arbetsförmedlingen
- Vilken A-kassa tillhör du?
- Ja, eh, Östermalm, antar jag

Svenska filmer kan ofta blir moraliserande och ta fasta på något slags svenskhet, men Darling är bara en film. Egentligen inte så fasligt intelligent eller speciell, men för att vara svensk är den annorlunda och därför uppfriskande. En del skådespelarinsatser var sådär, men inte ens det var irriterande. Michelle Meadows i huvudrollen var förträfflig, hennes likgiltighet var skitbra spelat. Sättet att svara i telefon, svara på tilltal, få sparken, slänga räkningar i byrålådan helt iskallt och tomt på känslor gick rakt in. Härligt.
MEN en av de bästa saker var att Michael Lindgren, aka Mårten från Ebba & Didrik var med i filmen. Han var sig på pricken lik och jag gick i taket av att se honom! Han kan inte ha gjort mycket inom film sedan rollen som den bortskämde Mårten. Nu fick han spela brat igen!

Ett nytt försök

Blev så missmodig förut men nu kan jag försöka skriva på nytt om dagen.

Bra dag på jobbet i dag. Det har hänt en del och jag fick beröm för fotot jag tog på vd:n. Kul. Roligt också att de bad mig plåta.

Jag skrev brev i går. Fyra sidor front and back till Shauna i skenet av en röd ljusslinga och ett stearinljus. Jag är så glad över brevpappret som V gav mig i födelsedagspresent med orden: "du sa ju att du skrev för lite brev nuförtiden, detta kanske kan inspirera...". Det hjälpte!

I kväll visas Darling. Jag måste nog dra på mig långkallingar om jag ska köa för biljett! Ska snart gå från jobbet. Sen dyker killen upp, traditionsenligt (sen förra gången) med mackor från Sandys. Mys!

I morgon vankas en lååååång jobbdag. Gäsp.
Blev precis bjuden på Singstar-fets p fredag. Jag är ju upptagen. Kan jag ställa in? I love Singstar!

Försvunna ord

Det känns trist att man sitta och skriva och skriva och skriva. Så klickar man på Spara & Publicera, får upp ett felmeddelande och allt är försvunnit. Mina ord! Mina älskade ord!

Yesterday's news

Det här gick inte att publicera i går av någon anledning 

Till helgen ska lägenheten lånas ut - IGEN! Jag är oförbätterlig, erbjuder alltid lägisen till behövande. Denna gång är det Ms bror som ska till storstan för att gå på möbelmässan. Han är ju fattig student och kan behöva gratis tak över huvudet. Detta betyder however att jag måste hem och städa llte. Jag har för mig att jag lämnade det ganska stökigt när jag drog hemifrån i måndags morse. Suck och suck igen. Allt jag gör på hemmaplan är att städa, plocka och pyssla. Om jag var lite mer organiserad kanske detta inte behövde vara ett problem.

Jag hoppas kunna plocka undan rätt fort för jag vill skriva brev till underbara Shauna. Kanske köpa sushi efter yogan och ta det lugnt med mitt nya brevpapper och fina pennor.

I förrgår  var näst sista gången av nybörjar-lindyn förresten. Det var rasande skoj. Nu börjar man kunna svänga lite. Lite. Det bästa är när man får dansa med killar som har lite driv och rytm. Vissa har - tyvärr - ingen taktkänsla över huvudtaget.

Kul med J som faktiskt spanar lite. Det är ett ypperligt tillfälle att stöta på nån charmant ung man i sina bästa steg. Fast utbudet är litet på de som faller under rubriken Lämpliga och intressanta.

Det kan inte vara lätt

Min chef verkar så ledsen! Jag glömmer hela tiden att han på sätt och vis fått kicken. I dag gick han ner och tränade mitt i arbetsdagen för att slippa äta semlor med oss andra. Jag blir så illa till mods. "It's like firing Elmo", som Rachel i vänner sa när hon och Ross bestämt sig för att säga upp en manliga nannyn som de hade. Så känns det, som att sparka en nallebjörn! Usch

Vi har i alla fall bestämt oss för att muntra upp honom och jag har bokat bowling till fredag klockan fyra! Bowling lämnar ingen ledsen.

Flapatos

Flapatos

Den här tapeten är jag lite sugen på. Den heter Flapatos. Bara namnet får mig att vilja ha den uppåt väggarna!

Kärt återseende bland dammtussarna

I söndags flyttade jag hem igen. Kändes lite konstigt faktiskt. Det har varit så himla trevligt och bekvämt att bo ihop. Nu är det idelt fläng som gäller igen. Jag blir genast ur balans. Men att återse lägenheten var kärt, förutom att tjejen som bott där verkligen inte ens dammsugit! Hallå! Att dammtussar är väck är väl det minsta man kan begära när man hyrt ut till ett billigt pris. Nåja, hon lämnade ju i alla fall ett paket Branflakes...

Ser fram emot lunchen, med spagetti och köttfärssås som killen lagade i torsdags (ja, lunchlådan har stått i frysen). Ännu mer ser jag fram emot yogn efter jobbet. Förra veckan missade jag ju eftersom jag var stressad över Ms presenter. Och i morgon kommer jag inte att kunna gå på boxningen. Vi har redaktionsråd. Elände. Behöver slå bort lite aggression.

trist

... när en kompis är besviken på en. J var inte så glad att jag inte hörde av mig i lördags, som jag sagt att jag skulle göra. Jag vet!!!! Jag är alltid skitduktig på att höra av mig, göra det jag säger att jag ska göra, inte ställa in och komma i tid - och så när det en gång händer så blir det besvikelse. Förlåt!


Ballerina

bild(7)
Mina plommonfärgade ballerina. De passar bra som inneskor när stövletterna är våta av slask.

Fredag igen

Fyra timmar kvar till helg. Chefen har lite ångest eftersom hans förflyttning ska bli officiell på måndag. Ny redaktör blir Frida som kommer tillbaka från mammaledighet. Snart är det slut på lunchen. Jag har hunnit äta tortellini i det gemensamma pentryt. Skönt utrymme där man kan smälta in och försvinna bland alla andra lunchlådor. Läste en gammal Amelia till det. Sedan drog jag till Gallerian och lämande tillbaka den svarta tunikan jag köpte på H&M förra veckan och bytte Vila-klänningen mot en störr. Den är så fin! En vår-uppenbarelse. Önskar att jag hade klurat ut hur man skickar mms hit så jag kunde visa en glimt av skapelsen här. Den är vit med gröna löv, en skjortklänning. Passar utmärkt med de gröna ballerinaskorna jag köpte på Top Shop i måndags. Mmmmm, våren kan få komma nu. Snön är ju ändå på väg bort.

Jag funderar lite på att skriva på engelska i stället. Har kommit på att jag kanske inte skriver för mig själv ändå och om jag ska tänka mig en målgrupp så blir det nog Shauna! Vem kan ha bättre intresse av att läsa om mitt dag för dag- liv? Tåls att tänka på. Kanske startar en parallell. No sé!

Mattias fyllde också...

I går blev han också äldre. Jag bjöd honom på à la crêpe. Najsigt gott. Han fick en fin slips från Judith Second hand, lite plock från Lagerhaus och en klocka som det är lite oklart om han gillar. Jag tycker att den är fin.

För övrigt är det crazy på jobbet. Redaktören för tidningen ska sluta. Eller, snarare, han blir borttagen från posten eftersom banken inte tycker att han håller måttet. Crap! Knepigt. Han och jag jobbar bra ihop men tydligen har det kommit in synpunkter. Tack vare detta blev jag i vägskickad till bankens ledarmöte i måndags. Stor konferens från lunch till lunch. Några timmar av föreläsning, mingel, 3-rättersmiddag och en natt på hotell. Jag är ju så jäkla dålig på mingel, därför flydde jag till sängen innan dansen började. Jobbigt när man inte känner någon! Bu!

Men det var lärorikt och nyttigt. Och jag försöker att inte ha dåligt samvete för att gick jag gick och lade mig så tidigt. Jag var ju trött av allt vin. Och skulle upp och jobba. och...

Födelsedagarna

Det blev födelsedagsfirande i dagarna tre förra helgen. På fredagen, födelsedagen, gick Mattias och jag till Fräcka halvpannan och åt. Det var mysigt, men min mat var sådär. M däremot fick riktigt delikata grejer. Sedan var det fest i obygden hos Anneli och Daniel. Trist lägenhet i ett trist område måste jag få säga. Men festen var kul. Ett par gamla Zinken-människor på plats. Länge sen jag träffade Leo. Han var sig lik.

I lördags blev det bowling och middag med några sammasvurna. En mysig liten eftermiddag/kväll med Fatima, Vickan och Johanna. Jag fick en underbar svart klänning av J. Känner mig fin och bekvämi den, skulle kunna ha den jämt. Brevpapper med fina pennor av V och en stund av F. En stund? Ja just det, en stund för mig själv med ett doftljus och avslappningscd.

I söndags hann vi med en lägenhetsvisning innan det var dags för firande nummer 3, med familjen. Det blev fullt hus hos Mattias när mamma, Ralf, syrran, Janne och Noah kom förbi. Mamma och Ralf är förlovade! Galet men kul. Galet kul! Mattias och jag fick spa-pengar av dem. Av Syrran fick jag... ja vadå? Lite plock till badrumsskåpet, tror jag.

Så var mina födelsedagar